Reqqa operasyonu: Savaşçılar iki mahalleye daha girdi

Demokratik Suriye Güçleri-QSD savaşçıları, Reqqa’da iki mahalleye daha girdi, mahallelerde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Elde edilen bilgilere göre; 32 çete öldürüldü, çok sayıda silah ve cephane ele geçirildi.

Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi 27.gününde devam ediyor. Hamle çerçevesinde Demokratik Suriye Güçleri-QSD savaşçıları kentin güneyindeki Hişam Ebdılmelek mahallesine girdi. QSD savaşçıları ve çeteler arasında yaşanan şiddetli çatışmalar devam ediyor. Çatışmalar sonucu 7 çete cesedi ve bir miktar silah ve cephane savaşçıların eline geçti. 4 QSD savaşçısı da şehit düştü.

Reqqa’nın batısında ise QSD savaşçıları Yermuk mahallesine girdi ve mahallede şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda 9 çete öldürüldü, bir cephane ve mayın deposu savaşçıların eline geçti. Yaşanan çatışmalarda bir savaşçı şehit oldu.

Reqqa’nın güney doğusunda da QSD savaşçıları Retla Köyü’ne doğru ilerledi. Alanda yaşanan şiddetli çatışmalarda 16 çete öldürüldü, köyün yarısı savaşçılar tarafından kontrol altına alındı. Köyde yaşanan çatışmalarda 4 savaşçı şehit düştü, 3 savaşçı da yaralandı. Şiddetli çatışmalar devam ediyor.