Rojava şehitleri sonsuzluğa uğurlandı

Şehit düşen 9 savaşçı Efrin, Qamişlo ve Tirbespiyê’de sonsuzluğa uğurlandı.

Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde ve Şehba’da şehit düşen savaşçılar için Rojava’da kitlesel cenaze törenleri düzenlendi.

Reqqa Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen Mihemed Xelîl (Sîpan), Tariq Selûm, Şehba’da şehit düşen Elî Hemûş ile Cebhet El-Ekrad savaşçıları Ebû Cîhad ve Harun, Efrin’deki Şehit Refîq Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Şehitlikteki askeri törenin ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Xeyriye Elo ve Demokratik Şemal Tugayı Sözcüsü Xalid Zêno birer konuşma yaptı. Konuşmalarda şehitlerin ailelerine başsağlığı dilendi.

Konuşmalardan sonra şehitlerin şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Tören sonunda Şehit Mihemed Xelîl, Şehit Tariq Selûm ve Şehit Elî Hemoş şehitlikte toprağa verilirken Şehit Ebû Cîhad ve Şehit Harun’un cenazeleri ailelerinin isteği üzerine Ehrez köyünde defnedildi.

YPG SAVAŞÇILARI TIRBESIYE’DE UĞURLANDI

Tirbespiyê halkı ise, Reqa Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçıları Egîd Abdullah (Egîd Tirbespiyê), Hisên Wehş (Orkêş Zap) ve Îsam Remo’yu (Zinar Tirbesiyê) Şehit Dilşêr Şehitliği’nde uğurladı.

Saygı duruşu ve askeri törenin ardından Şehit Aileleri Meclisi adına Celal Hisên, YPG komutanlarından Mihemed Zêdan ve Demokratik Modernite Partisi adına Fîras Qesas birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda şehitlerin ailelerine başsağlığı dilekleri iletildi ve şehitlerin direnişiyle Kuzey Suriye halklarının özgür yaşadığı belirtildi.

Şehit Egîd’in babası ve aynı zamanda YPG savaşçısı olan Mihemed Xêr Abdullah ise şöyle dedi: “Reqqa Özgürleştirme Hamlesi başlarken oğlum benle vedalaştı ve Reqqa özgürleşene kadar direneceğini söyledi.”

Şehidin babası konuşmasında oğlunun yolunun takipçisi olacağını söyledi. Şehit Egîd’in annesi de törende oğlu için şarkı söyledi. Konuşmalardan sonra şehitlere ait şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi. Tören sonunda 3 şehidin naaşı sloganlarla toprağa verildi.

QAMİŞLO’DA GÖRKEMLİ TÖREN

Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen Murad Qamişlo da Qamişlo’daki Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği’nde uğurlandı.

Şehitlikteki merasim askeri törenle başladı. Ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Necah Silêman konuşma yaparak şehidin ailesine başsağlığı diledi.

Cizre Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Ebdulkerîm Sarûxan cenaze töreninde bir konuşma yaparak Efrin Kantonu’na yönelik saldırılara dikkat çekti.

Arından Şehit Murad’a ait şahadet belgesi okunarak ailesine verildi.

Törenin bitiminde şehidin naaşı sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.