GÖRÜNTÜLÜ

Serdem’in ailesi: KDP’den cenazemizi istiyoruz

KDP’nin saldırısında şehit düşen gerilla Serdem Cûdî’nin ailesi, yıllar geçse de cenazelerini alma kararlılığını vurgulayarak, KDP’nin ihanetinin ifşa olduğunu söyledi.

KDP’nin katledip cenazesini vermediği gerillalardan Serdem Cûdî’nin ablası, “Yüreğimizi yakan Serdem’in şehit düşmesi değildir. Serdem, onuruyla halkının özgürlüğü uğruna savaştı. Kendine Kürt’üm diyenlerin eliyle şehit düşürülmesi yüreğimizi dağladı” dedi.

Xelîfan'da, Zap Suyu üzerinde 2021 yılının 28 Ağustosunu 29 Ağustosa bağlayan gece, 7 kişilik bir gerilla grubu KDP güçlerinin saldırısına uğradı ve bu saldırı sonucunda 5 gerilla şehit düştü. Bu şehitlerden biri de Serdem Cûdî (Yûsif Îbrahîm) idi. Serdem Cûdî’nin abisi Yûsif Îbrahîm ve ablası Gulçîn Îbrahîm, ANF’ye konuştu.

KÜRT HALKI, KDP İHANETİNİN FARKINDADIR

Yûsif Îbrahîm, “Gerilla, Kürt halkının onurunu koruyor. Eğer gerilla olmasaydı Kürt halkının onuru ayaklar altına alınacaktı. Gerilla, halkı uğruna canını feda edendir. Türk devletinin, "beton örttük" dedikleri Kürt halkını dirilttiler. Gerilla olmasaydı halkımız da olmazdı. Gerilla, insanlığı tanımayan, vahşice saldıran düşmana karşı dağlarda aç, susuz ve uykusuz günlerce halkının kimlik savaşını yürütüyor” dedi.

KDP tarihinin kirli sayfalarla dolu olduğunu belirten Yûsif Îbrahîm, şunları söyledi: “KDP’nin ihaneti son günlerle sınırlı değil, uzun bir zaman aralığını kapsıyor. Heval Serdem ve yoldaşları Xelîfan’da KDP eliyle şehit düşürüldü. KDP, Kürt halkının düşmanıdır. Kürt halkı, KDP’nin ihanetinin farkındadır. Bu ihaneti ifşa olmuştur. KDP olmasaydı, Türk devleti Başûrê Kurdistan’da bir adım dahi ileri gidemezdi.”

TÜM ÇAĞRILARIMIZI DUYMAZDAN GELDİ

Sêmalka Sınır Kapısı’nda kurulan çadır eyleminde 111 gün boyunca KDP’den Şehit Serdem ve yoldaşlarının cenazelerini talep ettiklerini hatırlatan Yûsif Îbrahîm, şöyle konuştu: “Tüm çağrılara ve taleplere rağmen kimse sesimizi duymadı. Şehitlerimizin cenazesini istiyoruz. Şehitlerimizi nerede sakladıklarını bilmek istiyoruz. 111 gün boyunca yanıtsız bırakıldık. Cenazelerimizi alamadık. Şehitlerimizin cenazesinin KDP’nin elinde olduğunu biliyoruz. Eğer kendisine Kürt’üm diyorsa cenazelerimizi teslim etsin.”

KÜRT EVLATLARI KATLEDİLİYOR

Gulçîn Îbrahîm ise KDP’nin işbirliğiyle gerçekleşen Türk devleti saldırılarını kınayarak, “Kürt’ün eliyle Kürt evlatları katlediliyor. Kardeşim Serdem, KDP eliyle şehit düştü. Kardeşimin cenazesini istedik hala da istiyoruz. Serdemimizi şehitlikte yoldaşlarının yanında son yolculuğuna uğurlamak istiyorduk. Yoğun çabalarımıza rağmen şehidimizin cenazesini vermediler. Kürt halkının büyük düşmanı KDP’dir. Türk devletinin önüne geçerek Kürt yiğitlerini şehit düşürüyor. Yüreğimizi yakan Serdem’in şehit düşmesi değildir. Serdem, onuruyla halkının özgürlüğü uğruna savaştı, mücadele etti, fedakârlık yaptı. Fakat Serdem’in kendine Kürt’üm diyenlerin eliyle şehit düşürülmesi yüreğimizi dağladı” ifadelerini kullandı.

YILLAR DA GEÇSE CENAZEMİZİ ALACAĞIZ

Gulçîn Îbrahîm, KDP’yi ciddiyete davet ederek, şu sözlerle kardeşi Serdem’in cenazesini istedi: “111 gün boyunca mücadele ettik hala da mücadelemiz devam ediyor. Onca yolu göze alarak çadır eylemine katıldık. Eyleme kitlesel katılımlar oldu, yoğun çağrılar gerçekleşti, fakat KDP’den bir ses bile çıkmadı. Var olan durumu inkâr etmeye devam ettiler. KDP şunu iyi bilmelidir yıllarda geçse Serdem’in cenazesini alacağız.”