TEV-DEM: 4 Nisan bir milat ve aydınlık gündür

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlayan TEM-DEM, "4 Nisan Ortadoğu halkı için yeni bir milat ve aydınlık gündür. Önder Apo'nun özgürlüğünü sağlamak tarihi görevimiz" dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü için yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

“İnsanlık tarihinin büyük günü olan 4 Nisan’ı Önder Abdullah Öcalan ile tüm Kürdistan halkına ve insanlığa kutluyoruz.

74’üncü yılında Önder Öcalan’la gerçek yurtseverlik değerleri, adalet ve eşitlik dolu devrimci mirasla yaşam sürdürüyoruz. 25 yıldır toplumsal iradenin tutsağı olan Önder Öcalan, İmralı Adası zindanında zorlu koşullar altında. Faşist Türk devleti, hukuksuz baskılar ve politik tecrit dayatıyor. Aynı zamanda aile ve avukat görüşlerine izin vermiyor. Tüm bunlar kanunların çiğnenmesidir.
Fakat Önder Öcalan, özgür yaşam felsefesiyle İmralı Adası’nı modernite, direniş, mücadele ve yaratma kültürü kaynağına dönüştürdü. Demokratik ulus projesiyle bölge halklarının sorunlarına, çatışmaların ve krizlerine büyük ve etkili değişimler sağladı.

Modern yüzyılda 4 Nisan Ortadoğu halkı için yeni bir milat ve aydınlık bir gündür. Aynı zamanda toplumun binlerce yıllık erkek egemen ataerkil zihniyetin kalıntılarından özgürleştirilmesinin miladıdır. Bu zihniyet şimdi Kuzey ve Doğu Suriye'deki halk devriminin iradesiyle, kadınların ve gençlerin öncülüğüyle yıkılıyor.
Önder Abdullah Öcalan’ın doğum günü yılın en kutsal ayındadır.  Nisan ayında doğa kendini güzelliğiyle süslüyor. Önder Öcalan'ın doğaya, topluma, ekolojiye, ağaçlara ve tarıma olan sevgisi biliniyor.

'ÖNDER APO'NUN ÖZGÜRLÜĞÜ TARİHİ GÖREVİMİZ'

‘Dem Dema Azadiyê ye’ hamlesiyle bu yılı Önder Apo’nun özgürlük yılı yapalım ve tüm yaşamımızı özgürlüğe çevirelim. En önemli tarihi görevlerimizden biri olan Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak için mücadelemizi en üst düzeyde büyütelim. Çünkü Önder Apo, halklar ve toplumlar için en büyük tarihi zaferini temsil ediyor. Bu temelde ahlaki görev ve sorumluluklarımızı yerine getirerek Önder Apo’ya sahip çıkmalıyız. Tam 2 yıldır Önder Apo’nun sağlık durumundan herhangi bir haber almadık. Bu duruma karşı olan sessizlik herkesi endişelendiriyor.

TEV-DEM olarak tutsakların durumuyla ilgili tüm ulusal hareketleri, siyasi güçleri, hukuk örgütlerini, sivil toplum örgütlerini ve uluslararası kuruluşlarını tutsakların durumu için derhal harekete geçmeye ve Önder Öcalan’ının fiziki özgürlüğünü talep etme çağrısı yapıyoruz.

Faşist Türk devleti Önder Apo’ya karşı her türlü siyasi ve psikolojik işkenceyi uyguluyor ve aile ziyaretlerini yasaklıyor. Komplocu devletler ve faşist Türk devletinin siyasi işbirlikçileri, bununla Önder Apo’nun özgür iradesinde ve ahlaki duruşunun yanı sıra paradigmasını esas alan halkların direnişinden intikam almak istiyor.

Son olarak Önder Apo'nun özgürlük ve demokrasi için mücadele eden halkların iradesini temsil ettiğini belirtiyoruz."