Tüccar ve tefecilerin Dêrazor’a girişi yasaklandı!

Dêrazor Asayişi, tüccar ve tefecilerin bölgeye girişini yasakladı.

Cizirê’nin Fırtınası Hamlesi 50. gününde devam ederken özgürleştirilen alanlarda görev yapan Dêrazor Asayişi, tüccar ve tefecilerin bölgeye giriş çıkışını yasakladı.

Asayış tarafından yapılan açıklamada, Dêrazor hattına giren tüccar ve tefecilerin hayvancılıkla uğraşan halkın malını ya ucuz fiyata alarak ya da çalarak halka zarar verdiğini belirterek, “Dêrazor hattına girmeye çalışan ve giren kim olursa tutuklayacağız” dedi.

Açıklamanın şöyle:

“Derazor alanında yaşanan savaş sürecinde bölge halkının tüccar ve tefecilerin tuzağına düştüğünü gözlemledik. Burada hayvancılık ile uğraşan halkın uzun bir süre büyük bir emekle ortaya çıkardığı maddi imkanlara tüccarlar tarafından el konulmaktadır. Ya ucuz bir fiyatla bu malzemeler alınmakta ya da malzemeler çalınarak başkalarına satılmaktadır.

QSD güçleri bedel vererek alanı özgürleştirirken diğer yandan savaşın ortaya çıkardığı kaostan yararlanmak isteyen bu tip tüccarlar halkın emeklerini çalıyor. Dêrazor asayişi olarak halkımızın değerlerini korumak amacıyla tüccarların Dêrazor hattına girişini yasaklamış bulunmaktayız. Savaşın halen devam ettiği bu koşullarda Dêrazor halkımızın imkanlarının tüccar ve tefeciler tarafından yağmalanmasını engelleyebilmek için aldığımız bir karardır. Dêrazor’a girmek isteyen tüccar ve tefeciler kim olursa olsun tutuklayacağız.”