Türkiye’nin ailesini katlettiği acılı baba: Bu nasıl İslamlık?

Geçen yıl bugün Şehba Türk savaş uçakları tarafından evi vurularak neredeyse tüm ailesi katledilen acılı baba bir yıl sonra konuştu. 

Türk devletinin 24 Ağustos 2016 tarihinde Cerablus’a girerek başlattığı Kuzey Suriye işgal Hareketi Exterin, Rai, Marê, Ezaz ve Bab’ın tümünü kapsamıştı.

Türk devleti işgal harekatının başından itibaren DAIS’i şöyle vuruyoruz, böyle vuruyoruz diye şov yapmış ama kısa sürede Cerablus’tan itibaren DAIS’in çatışmadan çekildiği tüm dünyaya yansımıştı. Bir süre BAB’da yaşanan çatışmalar sonucu BAB’da yine bir anlaşma sonucu DAIS tarafından hamisine teslim edilmişti.

Fakat işgal hareketiyle DAIS’e hiçbir zarar verilmezken, sözde “Fırat Kalkanı” olarak adlandırılan harekatın başta Kürtler olmak üzere Şehba’daki sivillere faturası ağır oldu.Faşist Türk ordusu ve çeteleri Cerablus’tan itibaren sivilleri toplarla, tanklarla ve uçaklarla vurarak katlettiler.

Bu katliamlardan biri de geçen yıl bu gün yani 8 Ekim 2016’da Rai ve Ezaz arasındaki Toybux köyünde yaşandı. Etraflarında tek bir DAIS üyesi olmamasına rağmen bir ailenin evi gündüz ortası uçaklarla vuruldu ve aynı aileden 8’i çocuk 11 kişi hayatını kaybetti. Katliam sonrası yıkıntılar arasından kardeşi tarafından zorla kurtarılan İmam Şêxo Hamo bu katliamda hem 8 çocuğunu, 2 eşini hem de amcasını yitirdi.

Bu gün hala ailenin geri kalan fertleriyle birlikte Türk devletinin işgali altında bulunan Toybux’da yaşayan ve TIR şöforlüğü yaparak Cizire’den Şehba’ya mazot taşıyan İmam Şêxo Hamo Türk devletinin yaptığı katliamı ve üzerinden geçen bir yılı anlattı.

İmam Şêxo çocuklarını yitirmiş olmanın acısı ama aynı zamanda hesaplarını soramamış olmanın çaresizliğiyle öfkeli konuşur ve şunları söylüyor.

‘DAİŞ VURMADILAR, DAIS ÇEKİLMİŞTİ’

DAIS’e ne vurdular ne de bir şey yaptılar. Cuma günü geldik evimizi toparladık, ağaçların altına gideceğiz. Saat 10:00’da geldi vurdu, ne DAIS vardı, ne de başka bir şey vardı. DAIS çekilmiş gitmişti Eşref’e.

Gelip bizim evi vurmadan bir hafta önce toplarla vurmaya başladılar. O süreçte kaçan kaçtı, kaçamayan kaldı. Bizde evimizde oturuyoruz. Evimizin bodrumu olduğu için toplardan korkmuyoruz ama gelip bizi uçakla vuracaklarını da hiç düşünmüyorduk. Sözde İslam Şeriatı ve bizde İslam’ız.

BEN 11 CAN VERDİM, 1 DAİŞ GÖRDÜN MÜ?

İsrail böyle yapmadı. İsrail’le Hizbullah savaşınca biz orada çalışıyorduk. İsrail uçağı bir aile köprüden geçinceye kadar orayı vurmadı. Uçak 3 defa dalış yaptı ama o aile geçmeyinceye kadar vurmadı.

Gelip bizimki açıktan bizi vuruyor. Sen gelip benim binamı niye vuruyorsun, ne için. Benim binamı vuruyorsun kaç tane DAIS öldü. Ben 11 tane verdim, 1 DAIS gördün mü?

Benim ne suçum var. Bu gün 50 seneden beri yapıyorum, çalışıyorum kimseye muhtaç olmayayım diye. Geldin beni vurdun. 50 yaşımdan sonra ne yapabilirim ben. Hani 8 tane çocuğu nerden getireceğim.

Ne yapabilirim. Çalışıyorum ayda bir hafta evime gidiyorum. Evime de gidiyorum, dışarı çıkamıyorum. Etrafımız hepsi harabeye dönmüş, herşey yıkılmış. Ne tarafa dönsem çocuklar gözümün önünde ne yapabilirim. Tayyip sen benim binamı niye vuruyorsun. Ne etrafımda DAIS var, ne etrafımda bir askeri merkez var, ne OSO var, sen gelip benim binamı niye vuruyorsun.

1 HAFTA ÖLÜLERİMİZİ BİLE ÇIKARAMADIK BELKİ YAŞAYANLAR VARDI

Binamı gelip vurdular. Sen olsan benim yerimde ne yaparsın. Hele Erdoğan’ın kendi çocuğu olsun ne yapabilir. Bir çocuğunu versin hele. 8 tane çocuk, 11 kişi benim ailemden gitti. Keşke bütün malım gitseydi ama çocuklarım gitmeseydi. Küçük çocuğum 2 yaşındaydı. Ne suçu vardı o çocukların. Bütün malım yanaydı, çocuklarıma bir şey olmayaydı.

Uçağın vurması için bu istihbaratı veren İbni Haram kimdir? Hele onu bir bileyim. Madem islam şeriatıne çalışıyorsun gelip benim evimi niye vuruyorsun. İslam Şeraitimi bu?

Bir de keşke bir DAIS ölseydi sorun değildi. Ne etrafımda DAIS var, nede başka kimse var. Bir tanesi de gelip demedi ki ne oldu sana. Bu gün ben 50 yaşındayım. TIR’la mazota gidiyorum.

Vurdu… 8 tane çocuk, eşim 6 aylık hamile. Vurdu ben toprağın içindeyim, çocuğumun eli üstümde ama onları çıkaramadık. Keşke çıkarsaydık o vakitte belki 2-3 tanesi sağ çıkardı bu İslam Şeriati’mi?

Bir senden beri dünyaya söylüyorum, dinleyen kim. Elimizden ne gelir. Bu gün bir senedir söylüyorum. Hani 8 çocuğun bir tanesini getir. Elimizden ne geliyor ki, 1 seneden beri çalışıyorum. Daha vurulması için evimin istihbaratını verenin kim olduğunu öğrenemedim, hele bir tek çocuğunu versin O’da.