YPG, 15 günlük savaş bilançosunu açıkladı

YPG Basın Merkezi, Türk ordusu ve çetelerinin Rojava’ya yönelik saldırılarının son 15 günlük bilançosunu açıkladı.

Türk ordusu ve komutası altındaki çetelerin Rojava Kürdistan’ına yönelik saldırı ve ihlallerinin devam ettiğini vurgulayan YPG Basın Merkezi sitesinde yayınlanan açıklama şöyle:

“Türk askerleri ve çeteleri son 15 gün içerisinde Rojava topraklarına, özellikle Efrîn Kantonu köylerine gece ve gündüz aralıksız saldırılarını sürdürmüştür. Saldırılarda havan, obüs, katyuşa, tank, doçka, BKC, B7 ve ferdi silahlar kullanılmıştır. Saldırılar yoğunluklu olarak Efrîn Kantonu Şera, Şerawa ve Cindirese alanlarına gerçekleşmiştir. Güçlerimiz aynı anda çetelerin saldırılarına karşılık vermiş ve güçlerimiz ile Türk ordusuna bağlı çeteler arasında çatışmalar yaşanmıştır. Ayrıca insansız keşif uçakları Efrîn Kantonu Şiye ve Raco ilçelerinin de içinde bulunduğu söz konusu alanlar üzerinde gezmiş ve keşif yapmıştır. Güçlerimiz ve Türk ordusuna bağlı çeteler arasında yaşanan bazı çatışmaların sonuçları şöyle;

19.09.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler Ezaz’ın doğusundan Efrîn Kantonu Şera ilçesine bağlı Vila Çelebi tarafına yol yapma girişiminde bulunmuş, ancak güçlerimiz çetelere müdahale etmiş ve sonuç olarak çeteler geri çekilmiştir.

Saat 17.00-18.00’de Qamişlo ve Tirbesipiye arasında kalan Türkiye sınır hattında bulunan Qere Hesen Köyü’nde tarlalarında çalışan işçilere Türk ordusu askerleri tarafından ateş açılmıştır. Türk askerlerinin saldırısı sonucu hamile olan Nalin Xelef yaşamını yitirmiştir.

Aynı tarihte Türk ordusuna bağlı çeteler doçkalarla Efrîn Kantonu Şera ilçesine bağlı Merenaz köyüne saldırmıştır. Güçlerimiz aynı anda çetelerin saldırılarına karşılık vermiş ve sonuç olarak çetelere ait doçka yükü bir araç imha edilmiştir. Ancak öldürülen ve yaralanan çetelere ilişkin net bilgi edinilememiştir.

24.09.2017 tarihinde Efrîn Kantonu Cindires ilçesine bağlı Şehit Şilan Tepesi’ne saldırı girişiminde bulunan çeteler güçlerimiz tarafından hedef alınmıştır. Sonuç olarak elde edilen bilgilere göre bir çete yaralanmıştır.”