YPG 8 şehidin kimliklerini açıkladı

YPG farklı tarihlerde Reqa ve Cizre Fırtınası hamlelerinde şehit düşen 7 YPG savaşçısı ve Kobanê’de şehit düşen bir YPJ savaşçısının sicil bilgilerini açıkladı.

YPG Basın Merkezi Reqa ve Cizre Fırtınası hamlelerinde şehit olan 7 savaşçının ve Kobanê’de geçirdiği kaza sırasında şehit olan bir YPJ savaşçısının sicil bilgilerini açıkladı.

YPG Basın Merkezi sitesinde yayınlanan açıklama şöyle:

“Birkaç farklı aşamanın ardından Reqa kent merkezine ulaşan ve DAIŞ çetelerinin dört aydan fazla bir süre kentte kuşatılmasının ardından Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi, 17 Ekim’de sonuca ulaşmıştır. Arap, Kürt, Asuri ve başka kesimlerin de yer aldığı QSD, YPG ve YPJ öncülüğünde Reqa’nın özgürleştirilmesi, Rojava ve Kuzey Suriye deneyimleri arasında altın bir sayfadır. QSD tarihi Hol, Şedade, Tişrin ve Minbic hamlelerinin ardından ve şimdi de çetelerin başkenti Reqa’yı özgürleştirerek Suriye halklarının birliğini pratikte de ispatlamıştır.

QSD güçlerinin operasyon yürüttüğü diğer bir alan Irak sınırı yakınlarındaki Dêra Zor’un kuzeyi ve Fırat’ın doğusudur. Çetelerin Suriye topraklarını geçiş hattını engellemesi açısında bu alan stratejik olarak önemli bir yerdir. Daha önce DAIŞ’in Hesekê’ye saldırılarında merkez olarak kullandığı alan, 9 Eylül’den beri savaşçılar tarafından temizlenmektedir. Suriye rejimi ve taraftarlarının aralıksız saldırıları ve kör düşmanlığına rağmen QSD güçlerinin buradaki ilerleyişi sürmektedir.

Kuşkusuz var olan ilerlemeler bu toprakların çocuklarının büyük fedakarlıkları ile sağlanmaktadır. Bu çerçevede bugün temmuz, eylül ve ekim aylarında Reqa ve Dêra Zor’daki özgürleştirme operasyonlarında şehit olan yedi yoldaşımızın kimliklerini açıklıyoruz. Bölgenin çocukları olan savaşçılar, halkların kardeşliği sözünü kanlarıyla yerine getirmişlerdir.

Ayrıca 19 Eylül’de Kobanê Şexler’de geçirdiği kaza sonucu şehit olan arkadaşımız Zilan Serekaniye’nin (Dilan Osman) şehadetini açıklıyoruz. Yoldaş Zilan şehit kızıdır, babası 2014 Serekaniye direnişinde şehadete ulaşmıştır. Zilan babasını silahını alarak eğitiminin ardından YPJ’de yer almıştır.

YPG ve YPJ olarak başta şehitlerin ailelerin, tüm Kürt ve Arap yurtsever halkımıza başsağlığı diliyor, bir kez daha şehit yoldaşlarımızın yolunu takip edeceğimizin ve özgürlüğe dek durmayacağımızın sözünü veriyoruz.

Şehitlerin sicil bilgileri şöyle:

Brûsk Hesekê

Kod Adı:Brûsk Hesekê

Adı Soyadı:Macid Meyuf

Ana Adı:Hesne

Baba Adı:Hesen

Doğum Yeri:Hesekê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrazorê, 17-10-2017

=====

Cûdî Dêrazorê

Kod Adı:Cûdî Dêrazorê

Adı Soyadı:Emar El-Wehîbî

Ana Adı:Rindê Siûd

Baba Adı:Ebdulrehman

Doğum Yeri:Dêrazorê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrazorê, 14-10-2017

===

Ebdulsetar Reqqa

Kod Adı:Ebdulsetar Reqqa

Adı Soyadı:Ebdulsetar El-Remezan

Ana Adı:Fetîm

Baba Adı:Mihemed

Doğum Yeri:Hemra Nasir

Şehadet Yeri ve Tarihi:Reqa Semra, 20-09-2017

====

Elî Reqqa

Kod Adı:Elî Reqqa

Adı Soyadı:Elî El-Eys

Ana Adı:Meryem

Baba Adı:Mihemed

Doğum Yeri:Reqa

Şehadet Yeri ve Tarihi:Reqa, 17-07-2017

====

Mazlûm Reqqa

Kod Adı:Mazlûm Reqqa

Adı Soyadı:Mihemed Taha

Ana Adı:Xedîce

Baba Adı:Xelef

Doğum Yeri:Reqqa Semra

Şehadet Yeri ve Tarihi:Reqqa Semra 27-09-2017

====

Xebat Hesekê

Kod Adı:Xebat Hesekê

Adı Soyadı:Mihemed Genco

Ana Adı:Nûra

Baba Adı:Xelef

Doğum Yeri:Hesekê

Şehadet Yeri ve Tarihi:Şedade, 17-10-2017

=====

Yasir Reqqa

Kod Adı:Yasir Reqqa

Adı Soyadı:Yasir El-Esaf

Ana Adı:Fetîm

Baba Adı:Elî

Doğum Yeri:Reqqa

Şehadet Yeri ve Tarihi:Reqqa, 17-10-2017

====

Zîlan Serêkaniyê

Kod Adı:Zîlan Serêkaniyê

Adı Soyadı:Dîlan Osman Gedo

Ana Adı:Esma

Baba Adı:Osman

Doğum Yeri:Serêkaniyê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Kobanê/Şêxler, 19-09-2017”