YPG, çetelerin ailelerini Rusya'ya teslim etti!

YPG, Rusya’dan gelerek DAİŞ’e katılan çetelerin ailelerini dün Qamişlo’da Rus yetkililere teslim etti.

YPG, Rusya’dan gelerek DAİŞ’e katılan çetelerin ailelerini Rus yetkililere teslim etti. Teslim etme töreni dün Qamişlo’da gerçekleşti. Basın toplantısına Rus General Alexander Kim, Rusya Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Dr. Ziyad El Sensebi ve Cizre Dış İşleri Konseyi Eş başkanı Ebdulkerim Umer ve YPG Sözcüsü Nuri Mehmud katıldı.

Basın toplantısında konuşan YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, “YPG ve QSD olarak insan hakları ve Demokratik Özerk Yönetim yasaları temelinde ailelerle görüştük ve tüm dünya da bunun şahididir” dedi.

Nuri Mehmud yanlarındaki 13 kadın ve 29 çocuğun, YPG ve Rus General Alexander Kim’in imzalarıyla resmi bir şekilde Rus hükümetine teslim edileceğini söyledi.

Ardından Nuri Mehmud ve Alexander Kim, Rus ailelerin teslim edildiğine dair belgeyi imzaladı.

Ebdulkerim Umer de yaptığı konuşmada Demokratik Özerk Yönetim ile Rus hükümeti ilişkilerini değerlendirdi.

Umer, Rusya’nın Kürtlerin ve tüm kesimlerin Suriye krizinin çözüm sürecine katılımına karşı olumlu tutumuna dikkat çekti.

Umer, ailelerin evlerine dönmek istediklerini ve Rus hükümetine teslim edilmeleri konusunda herhangi bir baskı uygulanmadığını belirtti.

Ardından Rusya Senatosu Dış İşleri Komitesi Başkan Yardımcısı Ziyad El Sebsebi, YPG ve Demokratik Özerk Yönetim’in insancıl yaklaşımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Ziyad El Sebsebi demokratik Kürt güçleri ve partileri ile ilişkilerini sürdürmeleri gerektiğini belirtti ve tüm sorunlar için muhakkak bir uzlaşma ve çözüm olacağına dikkat çekti.

El Sebsebi konuşmasının devamında “İlişkilerimizin sadece teslim etme ile kalmayacağını; kültürel, toplumsal ve ekonomik ilişkilerimizin de güçleneceğimi umuyoruz” dedi.

Basın toplantısının ardından YPG, aileleri Rus yetkililere teslim etti.