YPG'den bir haftalık bilanço

YPG Basın Merkezi Türk ordusu ve çetelerinin 7 günlük saldırı ve hak ihlalleri bilançosunu yayınladı. YPG, savaşçıların saldırılara verdiği karşılıkta 1’i çetebaşı olmak üzere 2 çetenin öldürüldüğünü belirtti.

YPG Basın Merkezi, internet sitesi üzerinden bugün yaptığı yazılı açıklamada, Türk ordusunun Efrîn kantonuna yönelik son 7 gündeki saldırı ve hak ihlallerinin bilançosunu kamuoyuyla paylaştı.

YPG Basın Merkezi sitesinde yayınlanan açıklama şu şekilde:

“Türk ordusu ve Türk ordusu komutasında hareket eden çetelerin Rojava topraklarına yöenlik saldırı ve hak ihlalleri devam etmektedir. Geçen 7 gün içinde Türk ordusu ve çetelerinin Efrin Kantonu ve yerleşim birimlerine yönelik saldırıları sürmekte ve güçlerimizi ile çeteler arasında çatışmalar baş göstermiştir. Bu çatışmalarda biri çetebaşı (emir) olmak üzere 2 çete öldürülmüştür.

Türk ordusu ve çetelerinin son 7 günlük saldırı ve hak ihlalleri bilançosu şöyledir:

25.10.2017 tarihinde Türk ordusu ve çeteleri havan toplarıyla Efrin’in Şera İlçesi’ndeki Qestel Tepesi’ne, Şêrawa İlçesi’ne bağlı Basûfanê ve Bircikê Silêman köyleri, Cindirêsê İlçesi’nde yer alan Bedirxan Tepesi’ne saldırı gerçekleştirdi. Güçlerimizi saldırılara anında karşılık vermiş ve karşılık verilmesiyle Şêx Kerez Cephesinde bir çete emiri öldürülmüştür.

26.10.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler, BKC, doçka ve havan toplarıyla Efrin Kantonu’nun Qestel, Banî, Bahar ve Bedir tepeleri ile Maranez ve Basûfanê köylerine saldırı gerçekleştirmiştir. Başur Tepesi Cephesinde de çeteler buldozerlerle yeni mevzi yapmaya çalışmış, güçlerimizin karşılık vermesiyle buldozerlerin faaliyetleri durdurulmuştur. Aynı gün Türk ordusuna ait 5 adet keşif uçağı Raco ve Bilbilê ilçeleri semalarında dolaşarak keşif uçuşu gerçekleştirmiştir.

27.10.2017 tarihinde Türk ordusu ve çeteleri doçka ve havanlarla Efrin Kantonunun Basufanê Köyü ile Başemrê, Dikmedaş, Barîn, Qestel, Bozan, Batman Bedirxan ve Başur tepelerine saldırmış, güçlerimiz de adı geçen bu yerlerin hepsinde çetelere karşılık vermiş ve karşılık verilmesiyle Şera İlçesi’ndeki Qestelê Tepesi’nde bir çete öldürülmüştür. Bunun yanında Cindirêsê bölgesindeki Baxtiyar Tepesi alanında Türk ordusuna ait bir keşif uçağı dolarak bölgede keşif yapmıştır.

28.10.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler havan toplarıyla Efrin Kantonu’nun Dikmedaş, Baflon ve Berfin tepelerine saldırı düzenlemiş ve güçlerimiz de ağır silahlarla anında karşılık vermiş, ancak çetelerin ölü ve yaralı sayısı hakkında net bilgiler elde edilememiştir.

29.10.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler havan toplarıyla Dikmedaş, Eyn Deqnê, Maranez, Minix, Beluniyê, Basûfanê köyleri ile Botan Tepesi alanlarına saldırı gerçekleştirmiştir.

30.10.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler doçka ve BKC silahlarıyla Eyn Deqnê, Barin, Baxtiyar, Bozan, Bani, Başur ve Baz tepelerine saldırı düzenlemiştir.

31.10.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler doçka ve suikast silahlarıyla Efrin Kantonu’nun Qestel, Maranez, Eyn Deqnê, Baxtiyar, Berfin ve Batman tepelerine saldırmış, güçlerimiz de orta silahlarla anında karşılık vermiş ancak çetelerin kayıpları ve yaralıları hakkında herhangi bir bilgi edilememiştir.”