YPG, Efrin’e yönelik saldırıların bilançosunu açıkladı

YPG Basın Merkezi, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Efrin Kantonu’na yönelik 8 günlük saldırı bilançosunu açıkladı.

YPG açıklamada, savaşçıların saldırılara karşılık verme haklarını kullandığı, ayrıca belirli sayıda çetenin öldürüldüğü ve yaralandığı belirtildi.

YPG sitesinde yayınlanan açıklamanın detayları şöyle:

“Türk ordusunun ve onun komutası altında hareket eden çetelerin Rojavayê Kurdistanê’ye yönelik saldırıları devam etmektedir. Türk ordusuna bağlı çeteler geçen hafta Efrin Kantonu çevresindeki birçok köye saldırı girişiminde bulunarak yeni savaş mevzileri ortaya çıkarmayı amaçlamışlardır, ancak çetelerin tüm saldırı girişimleri ve yeni mevzi oluşturma çabaları boşa çıkarılarak engellenmiş, ayrıca saldırılarda karşılık verme hakkı kullanılmıştır.

Türk ordusunun son 8 günlük saldırıları ve hak ihlalleri şu şekildedir.

01.10.2017 tarihinde Türk ordusu çeteleri, 2 grup halinde Efrin Kantonu’nun Şera İlçesi’nde bulunan Qestelê Tepesi’ne saldırı girişiminde bulunmuş, ancak güçlerimiz tarafından saldırı yapılacağı fark edilince karşılık verilmiş ve yaşanan çatışmada bir çete yaralanmıştır.

02.10.2017 tarihinde Türk ordusu çeteleri Efrin Kantonu’nun Şera İlçesi’ne bağlı Maranez Köyü cephesinde hendek kazmak istemiş, güçlerimizin BKC silahlarıyla çetelere karşılık vermesiyle çetelere ait buldozerin faaliyetleri durdurulmuştur.

03.10.2017 tarihinde Türk ordusu çeteleri Efrin Kantonu’nun Cindirêsê İlçesi’nde bulunan Bahoz, Bedirxan ve Baran tepelerini tarayarak saldırı girişiminde bulunmuş, güçlerimizin saldırılara karşılık vermesiyle çetelere ait bir buldozer darbelenmiş ve çeteler geri kaçmak zorunda kalmıştır. Yine aynı gün Efrin Kantonu’nun Şera İlçesi’ne bağlı Maranez Köyü cephesinde çeteler hendek kazmak istemiş, güçlerimizin çetelere ait buldozeri hedef almasıyla buldozerin faaliyetleri durdurulmuştur.

04.10.2017 tarihinde Türk ordusu çeteleri BKC silahlarıyla Efrin Kantonu’nun Şera İlçesi’nde bulunan Qestelê Tepesi’ne, Cindirêsê İlçesi’nde bulunan Baxtiyar ve Bedirxan tepelerine ise havan toplarıyla saldırıda bulunmuştur. Güçlerimiz de saldırılara havan topları ve SPG-9 silahlarıyla anında karşılık vererek bir grup çeteyi hedeflemiştir. Karşılık verilmesi sonucu 1 çete öldürülmüş, biri ağır olmak üzere 7 çete de yaralanmıştır.

05.10.2017 tarihinde çeteler B7 silahlarıyla Efrin Kantonu’nun Şera İlçesi’nde bulunan Qestelê Tepesi’ne, Cindirêsê İlçesi’nde bulunan Baxtiyar, Barîn ve Bedirxan tepelerine ise havan toplarıyla saldırıda bulunmuştur. Yine aynı gün, Efrin Kantonu’nun Şera İlçesi’ne bağlı Eyn Deqnê ve Maranez köylerinde çeteler saldırı hazırlığındayken güçlerimiz doçka ve BKC silahlarıyla çetelerin saldırılarına karşılık vermiştir. Yine Şêrawa ve Cindirêsê ilçelerinin genelinde Türk ordusuna bağlı çeteler ile güçlerimiz arasında çatışmalar çıkmış, ancak çetelerin ölü ve yaralı sayısı hakkında net bilgilere ulaşılamamıştır.

06.10.2017 tarihinde Türk ordusu çeteleri EFrin Kantonu’nun Şêrawa İlçesi’ne bağlı Bircikê Silêman Köyü’ne doçkalarla, Basufanê Köyü’ne ise havan toplarıyla saldırı düzenlemiştir. Güçlerimiz de BKC silahlarıyla çetelere anında karşılık vermiştir. Yine aynı gün Cindirêsê İlçesi’nde bulunan Baxtiyar, Baran ve Bedirxan tepelerine ise havan toplarıyla saldırıda bulunmuştur. Güçlerimiz de havan toplarıyla saldırılara karşılık vermiş, ancak çetelerin ölü ve yaralı sayısı hakkında net bilgiler elde edilememiştir.

07.10.2017 tarihinde Türk ordusu çeteleri havan toplarıyla Efrin Kantonu’nun Cindirêsê İlçesi’nde bulunan Bedirxan ve Baxtiyar tepelerine saldırı düzenlemiştir. Yine aynı gün çeteler Şêrawa İlçesi’nin Bircikê Silêman Köyü’ne doçkalarla saldırmış, güçlerimiz de BKC silahlarıyla saldırılara karşılık vermiş, ancak çetelerin ölü ve yaralı sayısı hakkında net bilgiler elde edilememiştir.

08.10.2017 tarihinde Türk ordusu çeteleri doçka silahlarıyla Efrin Kantonu’nun Şera İlçesi’ndeki El Kamiyê Köyü cephesine saldırı gerçekleştirmiş, güçlerimizi de saldırılara BKC silahlarıyla anında karşılık vermiştir. Yine aynı gün çeteler, Şêrawa İlçesi’ne bağlı Basufanê Köyü cephesine doçka silahlarıyla saldırı düzenlemiş, güçlerimiz de doçka silahlarıyla saldırılara karşılık vermiştir. Yine aynı gün güçlerimiz, Bozan Tepesi cephesinde yeni mevziler oluşturmaya çalışan çeteleri fark etmiş, bunun üzerinde SPG-9 silahlarıyla çetelerin buldozerini hedef almıştır. Müdahale sonucunda çetelerin buldozeri durdurulmuştur.