YRD: Dilîşan ve Hogir, objektifi direnenden yana kullandılar

YRD, DAİŞ saldırısında yaşamlarını yitiren gazeteciler Dilîşan İbiş ve Hogir Mıhemed'i andı.

Yekîtiya Ragihandina/Demokratik Aydınlanma Birliği (YRD) Koordinasyonu, Hawar Haber Ajansı (ANHA) muhabirleri Dilîşan İbiş ve Hogir Mıhemed'in DAİŞ çetelerinin saldırısında yaşamını yitirmesi üzerine bugün açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, "Dört parça Kürdistan’da gerçeğin ve aydınlığın peşinde koşan özgür basın emektarları, her zaman işgalciler ve maşalarının hedefi haline gelmişlerdir. Tüm baskı ve zulme rağmen, karanlığa karşı aydınlığın taşıyıcıları olma iddia ve kararlılıklarından vazgeçmemişlerdir. Rakka’da şehit düşen Dilîşan ve Hogir yoldaşlarımız da aydınlığın iz sürücüleri oldular. Tıpkı Gurbeteli Ersöz, Şehit Deniz Fırat, Nujiyan Erhan ve diğer yoldaşlarımız gibi. Onların bizlere devrettiği mücadele mirasının taşıyıcıları olmayı başarmış ve Kürt basın tarihimize silinmez izler bırakmışlardır" denildi.

'OBJEKTİFİ DİRENENDEN YANA KULLANMAYI ÖĞRETTİLER'

Açıklamada, Rojava Devrimi'ni herkesten önce duyuran ve ön cephede savaşçılarla omuz omuza, kameraları ve kalemleriyle mevzide duran ANHA muhabirlerinin, gerçek savaş muhabirliğinin, objektifini direnenden yana kullanmaktan geçtiğini gösterdikleri belirtildi. "Bu uğurda şehit düşen ve yaralanan yoldaşlarımız oldu. Onlar karanlık bir gerçeğe karşı ışığın erdemine ulaşmış yoldaşlarımız olarak bize direniş muhabirliğini miras bıraktılar" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "Bu mirastan aldığımız güçle, onları daima yaşatacağımızı, yarım kalan hayallerinin, sözlerinin, umutlarının taşıyıcıları olacağımızı belirtiyoruz ve mutlaka onların geleneğini sürdürerek mücadelelerini daha ileriye taşımanın sözünü veriyoruz" diye kaydedildi.

'UMUT KAYNAĞIMIZ OLACAKLAR'

YRD, açıklamasında şunları da ifade etti:

"Dilîşan ve Hogir yoldaşlarımızın gülüşü hakikat yolculuğumuzda hep umut kaynağımız olacaktır. Sözümüz olsun karanlığa karşı kavgamız aydınlığa doğru daha da büyüyecek ve onlar daima yüzümüzü döndüğümüz hakikatimiz olacaklardır.

Son olarak, Dilîşan İbiş ve Hogir Muhammed yoldaşlarımızın ailelerine ve tüm yoldaşlarına başsağlığı diliyor, aynı saldırıda yaralanan Rızgar Deniz yoldaşımıza da acil şifalar diliyoruz. Şehit yoldaşlarımızın aylardır adım adım takip ettiği Reqa’nın özgürleştiği haberini onların anısına bağlılığın ve tam da hayal ettikleri gibi tüm dünyaya en etkili şekilde duyuracağımızı belirtiyoruz."