GÖRÜNTÜLÜ

İmralı soykırım sistemi Kiel ve Marsilya’da protesto edildi

İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemine dikkat çekmek amacıyla Kiel’de sessizlik eylemi, Marsilya’da açıklama yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 39 aydır hiçbir haber alınamıyor. Avukatların ve ailesinin yaptığı sayısız başvuru gerekçe gösterilmeden reddediliyor. Kürt Halk Önderi’nin rehin tutulduğu İmralı adasını ziyaret etmekle görevli tek uluslararası kurum olan Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ise İmralı’ya ziyaret düzenlemiyor, son yaptığı ziyaretin raporunu da açıklamıyor.
Almanya’nın Kiel ile Fransa’nın Marsilya kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen tecrit, işkence ve soykırım sistemi protesto eden Kurdistanlılar, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” dedi.

KIEL


Kiel Demokratik Kürt Toplum Meclisi öncülüğünde Asmus Bremerplatz’da bir araya gelen Kurdistanlılar, CPT ve Avrupalı kurum ve kuruluşların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride karşı sessiz kalmalarını protesto etmek için “sessizlik eylemi” yaptı.
Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride ve Kurdistan ile Türkiye zindanlarında tutsakların sürdürdüğü direnişe eylemselliğe dikkat çekerek, “Freiheit für Abdullah Öcalan und eine politische Lösung für die kurdische Frage (Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Politik Çözüm)” pankartı taşıdı.

MARSİLYA

Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) de aynı amaçla parlamento önünde eylem düzenledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki izolasyon politikalarını ve buna paralel olarak Kürt halkına karşı soykırım politikalarını protesto eden Kurdistanlılar, Abdullah Öcalan ile bir an önce görüşülene kadar eylemlerini sürdüreceklerini vurguladı. Eylemde, “Abdullah Öcalan’a özgürlük”, ve “Türk devleti Kurdistan’dan elini çek” sloganları atıldı.