GÖRÜNTÜLÜ

İşgal saldırıları Marsilya’da protesto edildi

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Marsilya’da yürüyüş gerçekleştiren Kurdistanlılar, “Kurdistan Özgürlük Gerillasının destansı direnişi etrafında çember olalım” çağrısı yaptı.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi’nin (KCDK-E)’nin Türk devletinin  Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarına karşı topyekun seferberlik çağrısı üzerine Fransa’nın Marsilya kentinde miting düzenlendi.

Akşam saatlerinde Bel de Mai meydanında bir araya gelen Kurdistanlılar, Erdoğan’ın DAİŞ çeteleri ile işbirliğini teşhir eden pankartlar açtı.

Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Erhan Karayazı, Türk devletinin Kürt halkını soykırımdan geçirmek ve kazanımlarını ortadan kaldırmak amacıyla Ortadoğu ve dünyadaki tüm gerici güçlerle işbirliği yapıp, imkanlarını seferber ettiğini belirtti. KDP ve Barzani Ailesi’nin ihanetine vurgu yapan Karayazı, “Barzani Ailesi artık ihanetin boyutlarını da aşarak bütün Başûrê Kurdistan’ı işgalci TC’ye kendi ailesel çıkarları karşılığında peşkeş çekiyor” dedi.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye ve özellikle Şengal’de Özgür Basın çalışanlarına yönelik saldırısını kınayan Karayazı, Medya Savunma Alanlarında Kurdistan Özgürlük Gerillasının sergilediği direnişi selamlayarak, “Bütün onulu Kürtleri, Özgürlük Gerillasının destansı direnişi etrafında çember olalım” çağrısı yaptı. Miting sloganlarla sona erdi.