GÖRÜNTÜLÜ

İsviçreli siyasetçi ve farklı mesleklerden 26 isimden CPT’ye İmralı mektubu

İsviçre'de siyasetçiler ve değişik mesleklerden 26 isim, İmralı tecridine ilişkin Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi Başkanı Dr. Alan Mitchell’e bir mektup göndererek, CPT’nin derhal İmralı’ya bir heyet göndermesini talep etti.

ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK

“Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit, işkence ve soykırım sistemine karşı tepkiler yükseliyor.

İsviçre’de aralarında ulusal ve kanton konsey üyeleri, belediye meclis üyeleri, parti ve kurum temsilcileri, farklı meslek gruplarından isimlerin olduğu “Abdullah Öcalan’a Özgürlük” komitesi üye ve destekçisi 26 kişi, İmralı tecridine dikkat çekmek ve CPT’nin sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla CPT Başkanı Dr. Alan Mitchell’e mektup gönderdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tüm haklara aykırı olarak 25 yıldır İmralı hapishane adasında hücre hapsinde tutulduğuna ve 38 aydır kendisiyle hiçbir temas kurulmadığına işaret edilen mektupta, “ İsviçre’deki “Abdullah Öcalan’a Özgürlük” komitesinin üyeleri ve destekçileri olarak  “Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” kampanyasına destek vermek istiyoruz” denildi.

İşkenceyi Önleme Komitesi'nden hapishane adasına mümkün olduğu kadar çabuk ulaşmak için mevcut araçları kullanarak Abdullah Öcalan'ı ziyaret edip sağlık durumunu öğrenmesini isteyen “Abdullah Öcalan’a Özgürlük” komitesinin üye ve destekçileri, derhal serbest bırakılmasının ise Kürt sorununun çözümüne ve barışa önemli bir katkı sağlayacağına inandıklarını kaydetti.

Konuyla ilgili açıklama yapan İsviçre Sosyalist Parti Bellinzona Kanton Milletvekili Dr. Beppe Savary, Kürt sorununun çözümünün kilit isminin Abdullah Öcalan olduğunu söyledi. CPT’nin derhal İmralı adasına gitmesi gerektiğini ifade eden Savary, “Şu an İsviçre Parlamentosu’ndayız. 26 arkadaşımızla birlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için CPT’ye mektup göndereceğiz. Biz Kürt halkının dostları olarak inanıyoruz ki, Abdullah Öcalan özgürleştiği zaman Kürt sorunu çözüme kavuşacaktır” dedi.
“Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi’nde de yer alan Dr. Beppe Savary, bu doğrultuda çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi.

İmzacılar:

Katharina Prelicz-Huber, Ulusal Konsey Üyesi

 Fabian Molina, Ulusal Konsey Üyesi

 Claudia Friedl, Ulusal Konsey Üyesi

 Franziska Ryser, Ulusal Konsey Üyesi

 Barbara Gysi, Ulusal Konsey Üyesi

 Laurence Fehlmann Rielle, Ulusal Konsey Üyesi

 Maria Pappa, St.Gallen Belediye Başkanı

 Lisa Letnansky, Zürih Kanton Konseyi Üyesi

 Andreas Kirstein, Zürih Belediye Meclisi Üyesi

 Margeret Kiener Nellen, Ulusal Konsey Eski Üyesi

 Richard Wolff, Zürih Belediye Meclisi Eski Üyesi

 Yves Henz, Zürih Belediye Meclisi Üyesi

 Miriam Rizvi, St. Gallen Şehir Parlamentosu Üyesi

 Marco Genoni, Suhr Eski Belediye Başkanı

 Markus Dietschi, Aargau Büyük Konseyi Eski Üyesi

 Stephanie Prezioso, UNIL'de Profesör

 Marcel Bosonnet, Avukat

 Dr. med. Beppe Savary-Borioli, Doktor

 Maja Hess, Doktor

 Robin S., St. Gallen'deki FAU Başkanı

 Leandra Breu, İklim Grevi St. Gallen Eşbaşkanı

 Álvaro Ullate, Genç Yeşiller Aargau Eşbaşkanı

 Corinne Riedener, Saiten Dergisi Editörü

 Anina Jendreyko, Yönetmen

 Robin Eichmann, JUSO St.Gallen

 Rebekka Wyler, SP Erstfeld