GÖRÜNTÜLÜ

Aarau’dan CPT’ye binden fazla mektup

Aarau‘da faaliyet yürüten Rojbin Kadın Meclisi üyeleri, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için CPT’ye bin 49 mektup gönderdi.

İsviçre’de faaliyet yürüten Aarau Rojbin Kadın Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için imzalattığı bin 49 mektubu Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi'ne (CPT) gönderdi.

Aarau Postahanesi önünde bir araya gelen çok sayıda kadına Aarau Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyeleri de destek verdi. 

Rojbin Kadın Meclisi Sözcüsü Ruken Demir, CPT’yi İmralı’ya karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çağırarak, bu adaletsizliğe daha fazla sessiz kalamayacaklarını vurguladı. CPT’nin sessizliğinin tecridi derinleştirdiğine işaret eden Ruken Demir, bu tavrın CPT’nin de Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun bir parçası anlamına geldiğini söyledi.

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük ve Kürt Sorununa Demokratik Çözüm” hamlesi Aarau komitesi adına yapılan açıklamalarda da, Abdullah Öcalan özgür olana dek mücadeleye devam edileceği belirtildi. 

Açıklamaların ardından kitle “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganları eşliğinde hazırladıkları mektupları CPT’ye postaladı.

İsviçre'de 19 Haziran'dan bu yana birçok merkezde yürütülen kampanya, Basel'de 22 Haziran, St Gallen'de 24 Haziran, Luzern'de 25 Haziran, Bern kentinde ise 26 Haziran tarihlerinde devam edecek.