GÖRÜNTÜLÜ

Berlin’de 'Abdullah Öcalan ile Diyalog Günleri’ kapsamında gösteri

Kevana Zêrîn üyeleri, Widerklang Chor korosu ve YJK-E üyeleri “Abdullah Öcalan Diyalog Günleri” kapsamında Berlin’de performans sergiledi.

ABDULLAH ÖCALAN İLE DİYALOG GÜNLERİ

Türkiye’de 25 yılı aşkın süreden beri İmralı zindanında tecrit altında olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, avukatları ve ailesi ile görüştürülmüyor. 10 Ekim 2023’te startı verilen “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” Hamlesi kapsamında, 15-22 Haziran tarihleri arasında “Abdullah Öcalan ile Diyalog Günleri” adı altında dünyanın birçok kentinde eylem ve etkinlikler düzenleniyor. Almanya’nın başkenti Berlin’de de Kevana Zerîn ve Widerklang Chor korosu ile Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E) üyeleri “Abdullah Öcalan ile Diyalog Günleri” kapsamında Mariannenplatz meydanında bir araya gelerek İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemine dikkat çekmek amacıyla performans gösterisi düzenledi.

Kürt ve enternasyonal kadınlar, “Amara” şarkısı eşliğinde birlikte performans gösterisi ve Awazê Çiya’nın “Navê wê” şarkısını seslendirdi.
Performans gösterisinin ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasından kesitlerin yazıldığı küçük not kağıtları sergilendi. Farklı dillerde hazırlanan not kağıtlarını çiçeklerle süsleyen kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerini tüm halklara yaymayı amaçlıyor.