GÖRÜNTÜLÜ

Berlin’de Abdullah Öcalan için yürüyüş

İmralı tecrit, işkence, soykırım sistemi başkent Berlin’de protesto edildi. “Tecrit sistemi var olduğu sürece Kürt halkı da mücadelesini sürdürecektir” denildi.

İMRALI TECRİT SİSTEMİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan soykırım sistemi Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Dest Dan Kadın Meclisi ve Özgür Kurdistanlılar Meclisi’nin (Nav Berlin) organize ettiği yürüyüşe çok sayıda Kurdistanlı ve dostu katıldı.

Alexanderplatz meydanında bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları açıklama yaparak yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasına yapılan açıklamalarda, “25 yıldır İmralı adasında tecrit edilmiş Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan son 3 yıldır hiç bir haber alınamıyor. İmralı tecrit sistemi sistematik işkenceye dönüşürken ailesi, avukatları, Kürt halkı ve dostları haber alamıyor. Bu işkence sistemi halklarda kaygı uyandırırken uluslararası kurumlar hala üç maymunu oynamaya devam ediyor. Bu sessizlik insan haklarına, uluslararası hukuka ve demokrasiye ters bir durumdur” denilerek İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) görev ve sorumluluklarını bir an önce yerine getirmesi çağrısı yapıldı.

Yürüyüşte Siyasetçi Sibel Yiğitalp ve Nav Berlin eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz da birer konuşma yaptı. Sibel Yiğitalp, “Kurdistan’a yönelik işgal saldırıları, DEM Parti Colemêrg Belediyesi’nin işgal edilmesi Türkiye’deki tecrit ile ilişkilidir. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına yönelik tecridi kabul etmiyoruz” dedi.

Nav Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kabul edilir bir durum olmadığını yinelerken, “Tecrit sistemi var olduğu sürece Kürt halkı da mücadelesini sürdürecektir. Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlanmadan direnişimiz de devam edecek” vurgusunda bulundu.

Yılmaz, “AKP’ye oy vererek onun soykırım politikalarına destek veren herkes, Kürt katliamlarına ortaklık ediyor demektir” ifadelerini kullandı.  

Friedrichstrasse’ye kadar süren yürüyüş boyunca “Freiheit für Öcalan Frieden in Kurdistan, Hoch die Internationale Solidarität” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganları atıldı.