CÎK: Mağdurların yaralarını saralım

Civaka Îslamî ya Kurdistan, yangın felaketinde mağdur olanların yaralarını sarmak açısından birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, “Maddi ve manevi yardımlarımızla, onların yanında olduğumuzu gösterelim” dedi.

ÇINAR VE ŞEMREX'TE YANGIN

Civaka Îslamî ya Kurdistan (CÎK), Amed’in Çinar ile Mêrdîn’in Şemrex ilçelerinde meydana gelen yangında yaşanan can ve mal kaybına ilişkin açıklama yaparak, yangında mağdur olan insanlar ile dayanışma çağrısında bulundu.

Açıklamada, “Mêrdîn ve Amed’de yaşanan yangın felaketi hepimizin yüreğini dağlamış, derin acılar bırakmıştır. Bu zor günlerde can kayıpları ve mal kayıpları ile karşı karşıya kalan kardeşlerimize Rabbimizden sabır, metanet ve dayanma gücü diliyoruz. Yangın felaketinde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Mağdurların yaralarını sarmak için birlik ve beraberliğin önemine işaret edilen açıklamada, “Maddi ve manevi yardımlarımızla, onların yanında olduğumuzu gösterelim. İhtiyacı olanlara su, yiyecek, giyecek ve barınma imkanları sağlayarak, onların acılarını bir nebze olsun dindirelim” denildi.  

CÎK açıklaması, “Her birimizin yapacağı küçük bir katkı, büyük bir fark yaratacaktır. Unutmayalım ki, Allah rızası için yapılan her iyilik, ahirette bize misliyle geri dönecektir. Dualarımızda bu felaketten etkilenen kardeşlerimizi unutmayalım. Hep birlikte bu zorlukların üstesinden gelelim” denildi.