GÖRÜNTÜLÜ

Cenevre eylemcileri: 25 Haziran'da CPT önündeyiz

Cenevre eylemcileri, 25 Haziran'da CPT önünde 'Önder Apo irademizdir' şiarıyla buluşacaklarını açıkladı. Eylemciler Colemêrg'deki işgali protesto etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü isteyen Kurdistanlıların İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) ofisi önünde süren oturma eyleminde bu hafta AKP-MHP faşist rejiminin Colemêrg'deki işgali protesto edildi.

Başta Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) BM ve Avrupa Konseyi (AK) olmak üzere İmralı Tecrit İşkence Sistemi'ne karşı uluslararası kurumlara sorumluluklarının hatırlatıldığı eylem saygı duruşuyla başladı. 

Eylem komitesi adına açılış konuşmasını yapan Mustafa Altunbaş, insanlığa ve uluslararası hukuka aykırı bir biçimde Kürt halkına ve Kurdistan'a yönelik saldırıların sürdüğünü söyledi.

Altunbaş, "Önder Apo üzerinde sürdürülen tecrit derinleştikçe Kürt halkına ve Kurdistan'a saldırılar artmaktadır" diye konuştu.

Colemêrg Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınıp tutuklanması ve belediyenin gasp edilmesinin bu saldırı konseptinin bir parçası olduğunu belirten Altunbaş, "Kürt halkının hak ve iradesine yönelen bu saldırı politikalarını bulunduğumuz her alanda teşhir etmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Altunbaş'ın konuşmasının ardından hazırlanan basın metni Aziz Aslan tarafından okundu.

Nöbet eyleminin 12. yılı vesilesiyle 25 Haziran'da düzenlenecek merkezi yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı, "CPT önünde 'Önder Apo irademizdir' diyeceğiz" mesajı verildi.

Colemêrg başta olmak üzere Kurdistan ve Türkiye metropollerinde karşı süren direniş de selamlandı.