YENİLENDİ

Atina’da 'Kurdistan'ı savun' eylemi

Atina’da dört parça Kurdistan ve Avrupa’da Kürt halkı ve Özgürlük Hareketi'ne karşı süren saldırılar protesto edildi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Kürt halkı ve dostları, dört parça Kurdistan ve Avrupa’da Kürt halkı ve Özgürlük Hareketine karşı süren saldırıları protesto etmek amacıyla Demokratik Kürt Toplum  Merkezi öncülüğünde bir araya geldi. Yürüyüşe Türkiyeli devrimciler, Riseup for Rojava İnsiyatifi ve diğer dost örgütler de destek verdi.

Akademia meydanında başlayan yürüyüş, Türk Konsolosluğu’na kadar devam etti.

PKK ve üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğu flamalar açan kitle, “Kurdistan’ı Savun”, “Abdullah Öcalan'a Özgürlük” yazılı pankartlar açarak yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık “Bê Serok Jiyan Nabe", "Bijî Serok Apo", "Kurdistan Faşizme Mezar Olacak” sloganları attı.

Yürüyüş sonrası Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşu yapıldı. Basın açıklamasının İngilizce okunduğu eylemde Atina Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına Abdullah Alağuş bir konuşma yaptı. Alağuş, Kürt halkı olarak Colemêrg'deki irade gaspını asla kabul etmeyeceklerini vurgulayarak, darbe zihniyetine karşı alanlarda olmaya devam edeceklerini söyledi.

Alağuş, ayrıca İran devleti tarafından idam cezası verilen HPG’li Hatem Özdemir'in serbest bırakılması çağrısında bulundu.  

Uluslararası arası kurumlara da çağrıda bulunan Alağuş, Kürt halkına yönelik hukuksuzluklara karşı harekete geçmesini istedi.

Eylem, açıklamaların ardından oturma eylemi ve atılan sloganlarla sona erdi.