GÖRÜNTÜLÜ

Duisburg'da Ivana Hoffmann Festivali yapıldı

9. Ivana Hoffmann Festivali Almanya'nın Duisburg kentinde Young Struggle'ın organizasyonu ile ve 'Jin Jiyan Azadî" şiarıyla yapıldı.

Rojava'nın Til Temir kentinde 8 Mart 2015 tarihinde şehit düşen MLKP savaşçısı Ivana Hoffmann (Avaşîn Tekoşîn Güneş) büyüdüğü Duisburg'da bir festivalle anıldı.

Young Struggle'nin organizasyonu ile ve "Jin Jiyan Azadî" şiarıyla yapılan 9'uncu Ivana Hoffmann Festivali, devrimci kadın tutsaklara ilişkin panelle start aldı.

Panelde Afganistan devrimci kadın örgütü Rawa, Sosyalist Kadın dergisi ve genç kadın örgütü ZORA adına sunumlar yapıldı.

Duisburg merkez Kant Park önünde araya gelen halk, burada bir miting yaptı. Mitingde SKB ve Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalardan sonra halk yaklaşık olarak iki kilometre yürüyüş yaparak festival alanına yürüdü.

Yürüyüşe katılan yüzlerce kişi, “Duisburg’dan Rojava’ya direnişin adı Ivana Hoffmann”, “Jin Jiyan Azadî” ve “Şehîd Namirin” sloganlarıyla festival alanına vardı.

Festivale Young Struggle, AGİF, Tutsakların Sesi Platformu, Özgür Gelecek, Kürt Kadın Hareketi, Heyva Sor ve Alman örgütler stantları ile katıldı.

Festivalde müzik grupları sahne aldı ve kurumlar adına konuşmalar yapıldı.

Festivalde ayrıca 15 Haziran'da Duisburg'da gerçekleşecek Zilan Festivali'ne de katılım çağrısı yapıldı.

SAVAŞIN ÖN SAFLARINDA YER ALDI

"Almanya'nın Emmerich kentinde doğup büyüyen Ivana Hoffmann, Alman anne Michaela ve Togolu baba Kossi’nin kızıydı. Toplam 12 kardeşi olan büyük bir aileden geliyordu. Ivana gençliğinde, yerel futbol takımında oynadığı Emmerich'teki topluluğunda aktif olarak yer aldı. Arkadaşları ve ailesi onu şarkı söylemeyi, dans etmeyi ve müzik yapmayı seven, çok sayıda arkadaşı olan sevilen bir çocuk olarak hatırlıyor.

Daha sonra Duisburg-Meiderich'e taşındı ve Rojava'ya gelene kadar burada yaşadı. Burada çok erken yaşlardan itibaren politik olarak örgütlendi ve 2009'da Eğitim Grevi hareketine katıldı. Sonraki yıllarda feminist örgütlenme, anti-faşist eylemler ve Blockupy Hareketi protestolarında yer alarak bir devrimci olarak gelişimini sürdürdü. Ayrıca enternasyonalist şehitleri anma ve siyasi tutukluların özgürlüğünü talep etme eylemlerine katıldı.

2014 baharında Irak ve Suriye'de hızla yayılan DAİŞ faşizmi dalgasına karşı mücadelede MLKP'deki yoldaşlarına katılma kararı aldı. Savaşın gidişatını değiştirmek için kendilerine düşeni yapmaya gelen diğer enternasyonalistlerin saflarına katıldı. Kurdistan'da, gerilla güçleri tarafından savunulan Medya Savunma Alanlarına atıfta bulunan "Avaşîn" adını aldı. Önce Medya Savunma Alanlarına gitti, burada gerillayla birlikte kapsamlı bir ideolojik, siyasi ve dil eğitimi aldı. Daha sonra Rojava'ya giderek savaşın ön saflarında yer aldı.

Şehit düşmeden önce de bulunduğu mevzide şöyle demişti: "Rojava’da insanlık, hak ve enternasyonalizm savaşı veriliyor. Rojava yeni bir başlangıç, umuttur. Bir karar verdim ve günlerce kafamda bu düşüncelerle yaşadım. Şimdi Dicle ve Fırat nehirlerinin akıntısı kadar güçlü bir adım atma günüdür. Rojava Devrimi'nin bir parçası olmak istiyorum, orada kendimi geliştirmek istiyorum. Tüm ezilen halklarımızı birleştiren mücadelemizi tanımak istiyorum. Hepsinden önemlisi gerekirse kendi hayatımla devrimi savunmak istiyorum. Bunun sonucunda nelerle karşılaşabileceğimi biliyorum ve bu mücadelenin öneminin farkındayım."