GÖRÜNTÜLÜ

Duisburg’da Mayıs Ayı Şehitleri anıldı

Almanya'nın Duisburg kentinde mayıs şehitlerini anmak amacıyla bir anma etkinliği düzenlendi.

Duisburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi ( DKTM) tarafından saat 13.00 de düzenlenen etkinliğe onlarca kişi katıldı.

Haki Karer, Ferhat Kurtay, Eşref Aynık, Necmi Öner, Mahmut Zengin, İbrahim Kaypakkaya, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının şahsında özgürlük mücadelesi şehitlerini anmak amacıyla bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Anma etkinliğinde DKTM adına Piro Dersim, KOMAW adına Ali Konkurd ve Kürt Kadın Hareketi adına Nuda Amed kısa konuşmalar yaptı. 

Mayıs ayının, doğanın cömertliğini sergilediği ve özgürlük mücadelesinin tarihine damgasını vuran devrimci liderlerin şehit düştüğü bir ay olduğuna vurgu yapıldı.

Yapılan konuşmalarda, Haki Karer'in fedakarlığı, İbrahim Kaypakkaya'nın kararlılığı, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın kahramanlığı, Ferhat Kurtay, Necmi Öner, Eşref Aynık ve Mahmut Zengin'in direnişi ile PKK'nin öncü komutanı Mehmet Karasungur ve İbrahim Bilgin anıldı. Ayrıca mücadelenin farklı alanlarında şehit düşen Mizgin ve Aysel Doğan da unutulmadı. 

Etkinlikte, şehitlerin mücadelesiyle faşizmi yıkıp tecridi kırana ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’In fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar mücadeleyi yükseltme sözü tekrarlandı. Ardından, mayıs ayı şehitleri için hazırlanan sinevizyon gösterimi izlendi. 

Etkinlik, "Şehîd namirin", "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla sonlandırıldı.