FCDK KAWA işgal saldırılarına karşı alanlara çağırdı

Kürt halkının ve dostlarının Kurdistan'a yönelik topyekun saldırı başlatan işgalci Türk devletine karşı seslerini yükseltmeleri gerektiğini belirterek, alanlara çağırdı.

İŞGAL SALDIRILARI

KAWA Kurdistani Demokratik Toplumlar Federasyonu (FCDK-KAWA), Türk devletinin KDP ve Irak’ın da desteğiyle Başûrê Kurdistan’a yönelik gerçekleştirdiği soykırım saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, Kürt halkını ve dostlarını seferberliğe çağırdı. Açıklamada şu ifade ve çağrılar yer aldı:

Kurdistan'a yönelik topyekun saldırı başlatan işgalci Türk devletinin derhal bu emeline son vermesi için Avrupa'daki halkımız ve Kurdistan dostları seslerini yükseltmelidirler. Kurdistanlılar Demokratik Topluma Federasyonu (FCDK/KAWA) olarak halkımızı ve dostlarını demokratik protesto haklarını kullanarak, bulundukları bölgelerde alanlara çıkmaya çağırıyoruz. Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi'nin (KCDK-E) bugün yaptığı "Soykırımcı Türk devletinin Başûrê Kurdistan’da Şengal ve gerilla alanlarına yönelik işgal saldırılarına karşı halkımızı seferber olma, her yerde protesto eylemleri gerçekleştirme' çağrısına katılıyoruz.

Kürt halkının, bölge devletleri ve yerel işbirlikçilerin desteklediği faşist Erdoğan rejiminin topyekun saldırısı altında olduğu gerçekliği bir an unutulmamalıdır.

Faşist Türk ordusu Başûrê Kurdistan'ı insansızlaştırmak maksadıyla bölgedeki yerleşim yerlerini havadan ve karadan bombalayarak halkımızın yaşam alanlarını yok etmek istemektedir. Böylelikle Kurdistan Özgürlük Gerillasını halktan koparıp topyekun saldırı altına almayı amaçlamaktadır. KDP'nin de tam desteğini alarak sürdürülen saldırılarda Kürt halkının kazanımları ve özgürlüğü hedeflenmektedir. Türk devleti Başûr ve Şengal'i işgal ve ilhak etmeyi, tıpkı Efrîn'de olduğu gibi soykırım gerçekleştirmeyi istemektedir. Barzani Ailesi ve hakimiyetindeki KDP, Başûr yollarını işgalci Türk ordusuna açarak kontrolü bütünüyle Türk ordusuna bırakmıştır. Irak devleti de karşı tavır almak yerine TC'nin işgal planlarına dahil olmuştur. Bu saldırıların püskürtülmesi, Kürt halkının özgür koşullarda yaşaması için bütün yurtsever halkımızın, tehlikenin bilincinde olarak net ve güçlü bir sahiplenmeyle karşı koyması gerekmektedir. Ancak bu şekilde işgal ve soykırım saldırıları püskürtülebilir, topraklarımız korunabilir.