Kadınlar Rusya'da şiddeti ve tecridi protesto etti

Rusya'daki Kürt kadınları, kadına karşı şiddet ve İmralı tecridini protesto etti.

Rusya’da yaşayan Kürt kadınları, erkek şiddetine karşı eylemlerine devam ediyor. Rusya’nın Saratov iline bağlı Krasnokut ve Yerşov ilçelerinde yaşayan Kürt kadınları, İstanbul Sözleşmesine destek vermek ve Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da çoğalan kadına karşı cinayet, taciz ve tecavüzleri kınamak amacıyla eylemler yaptı.

'ÖCALAN ÖZGÜR OLANA DEK...'

Kürdistan Özgürlük Hareketi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın mücadelesinin kadınlar için önemine dikkat çekilen eylemde, Öcalan özgür olana kadar her türlü şiddetin süreceği belirtildi.
Kürt sorunu ve Ortadoğu sorunlarının çözümünün Öcalan'ın özgürlüğüne bağlı olduğuna dikkat çeken kadınlar, tecridin bir an önce kaldırılmasını istedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ SAHİPLENİLDİ

Krasnokut ilçesine bağlı Rudnya köyünde bir araya gelen Kürtler de şiddeti protesto etti. Kadın Meclisi üyeleri Zero Şamoyan ve Fatma Kadirova, İstanbul Sözleşmesi'nin önemine dikkat çekti.
Diğer bir açıklama da Saratov ilinin Yerşov ilçesine bağlı Perekopnoe köyünde yapıldı. Kadın meclisi adına açıklama yapan Fincan Yusufova, AKP-MHP iktidarının, şiddeti onayladığı için İstanbul Sözleşmesi'ne karşı geldiğini dile getirdi.