KCDK-E: 25 yıllık hukuksuzluğa son vermek için alanlardayız

KCDK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde süren tecrit, işkence ve hukuksuzluğa son vermek için 25 Haziran’da Avrupa’nın birçok kentinde alanlarda olacaklarını açıklayarak, “dalga dalga büyüyen hamlemizde sonuç almaya kilitlenmeliyiz” dedi.

ÖZGÜRLÜK NÖBETİ 12. YILINI DOLDURUYOR

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde 25 yılı aşkın süren tecrit, işkence ve hukuksuzluğa son vermek için 25 Haziran’da Almanya, İsviçre, Hollanda, İngiltere ve Belçika’da alanlarda olacaklarını açıkladı.  

KCDK-E’nin yazılı açıklaması şöyle:

ÖZGÜRLÜK NÖBETİ 12. YILINI DOLDURUYOR

“25 Haziran’da 12. yılını dolduracak olan Strasbourg Özgürlük Nöbeti vesilesiyle Avrupa’nın birçok merkezinde Kurdistanlılar ve dostları alanlara çıkarak tecrit ve hukuksuzluğa karşı seferber olacaklar.

12 yıldır aralık süren ve en uzun süreli eylemi olma niteliği taşıyan Özgürlük Nöbeti, Kürt halkının kararlı duruşunun ifadesidir. Avrupa’nın her yerinden seferber olan Özgürlük Nöbeti eylemcileri özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren çevreleri de etkileyerek bu eylemi büyüttüler.

Strasbourg Özgürlük Nöbeti eylemi bugün küresel özgürlük hamlemizin en temel direği haline gelmiştir. İmralı’da sürdürülen büyük tarihsel direnişin mimarı Önder Apo, her gün bu alanda binlerce kez selamlanıyor.

DİSİPLİN CEZASI UYDURULMUŞ BİR KILIFTIR

Önder Apo üzerinden sürdürülen tecride bahane olarak öne atılan disiplin cezaları, tecritle görüşmeyi engellemek ama esas olarak ta “Umut Hakkı” üzerinden yeniden yargılamasını ve fiziki özgürlüğünü elde etmesini engellemektir. Bu kabul edilir bir durum değildir. “Disiplin cezası” uydurulmuş bir kılıftır.

Oysa İmralı'da büyük bir direniş sürmektedir. Bu direniş hem uluslararası komplocu güçlere ve hem de Türk devletinin soykırımcı sistemine karşıdır. Önder Apo’nun sürdürdüğü bu kararlı direniş, sömürgeci ve soykırımcı Türk devletinin yargılama ve mahkum edilmesi temelinde sürmektedir.

HUKUK VE AHLAK TANIMAYAN TÜRK DEVLETİNİ DEŞİFRE ETMELİYİZ

Bu nedenle Önder Apo’nun İmralı'da surdürdüğü bu büyük direnişi tüm dünyaya yayarak, hukuk ve ahlak tanımayan Türk devletini deşifre ve teşhir etmeliyiz. Tüm imkanları en üst düzeyde öne çıkararak hukukta dahil mücadeleyi yeni araçlarla sonuca götürmeliyiz.

İmralı işkence sistemi, rejimi meşru değildir ve kabul etmiyoruz. Tamamen hukuksuzluk ve adaletsizlikle yürütülen İmralı sistemini deşifre ederek soykırımcı Türk devletinin maskesini düşürmeliyiz. 2023 yılının Ekim ayında başlayarak dalga dalga büyüyen hamleyi her yerde zenginleştirerek sonuç almaya kilitlenmeliyiz.

ÖZGÜRLÜK HAMLESİNİ BÜYÜTMELİYİZ

Başta CPT olmak üzere, Avrupa Konseyi ve tecritte dolaylı dolaysız katkıları olan kurumları tutum almaya zorlamalıyız. Bunun için dünyanın dört bir yanında Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa çözüm küresel özgürlük hamlesine katılan özgürlükçü, demokratik çevrelerle birlikte hamleyi büyütmeliyiz.

25 Haziran’da Avrupanın bir çok merkezinde gerçekelştirilecek “Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa çözüm” eylem ve etkinliklerine halkımız ve dostlarımızı genç, kadın, yaşlı ve çocuk seferber edelim.”

KCDK-E, eylem takvimine ilişkin ise şu bilgileri verdi:

BELÇİKA

Brüksel

Tarih: 25-06-2024

Saat: 13:00

Yer:  Place Luxemburg Brussel (Avrupa Parlamentosu önü)

İSVİÇRE

Cenevre

Tarih: 26-06-2024 | Saat: 12:00

Yer: İnsan Hakları komiserliğinden ve BM Ofisine yürüyüş

BRİTANYA

Londra

Tarih: 25-06-2024

Saat: 12:00

Yer: 25 New Inn Yard. London EC2A 3EA (Amnesty International UK)

ALMANYA

Hannover

Tarih: 25-06-2024

Saat: 17:30

Adres: Hauptbahnhof

Düsseldorf

Tarih: 25-06-2024

Saat: 17:30

Adres: DGB Haus

Frankfurt

Tarih: 25-06-2024

Saat: 17:00

Adres: Willy Brandt Platz

Hamburg

Tarih: 25-06-2024 

Saat: 17:00

Adre: Mönckebergstraße.1

Heilbronn

Tarih: 25-06-2024 

Saat: 17:30

Adres: Kilian Platz

HOLLANDA

Amsterdam

Tarih: 25.06.2024

Saat: 18.00

Yer: Amsterdam Centraal Station

FRANSA

Nantes

Tarih: 25-06-2024 

Saat: 18:30

Adres: Place Du Commerce