KONGRA-GEL: Kurban Bayramı’nı direnişle kutlayalım

KONGRA- GEL Eş Başkanlık Divanı, dört parça Kurdistan halkının ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, bu bayramı irade gaspına karşı direnişle kutlamaya çağırdı.

Yazılı bir kutlama mesajı yayınlayan KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, “Rêber Apo’nun, dört parça Kurdistan halkının ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyoruz. Bayramın halkımızın toplumsal dayanışmasına vesile olmasını diliyoruz. Halkımız her alanda haram kayyuma karşı mücadele ile bayramı karşılıyor. İradesine sahip çıkan halkımızın bu onurlu direnişini saygıyla selamlıyoruz” dedi. 

Mesajda devamla şu ifadeler yer aldı: “AKP- MHP faşizmi bayram sürecinde de her alanda halkımızın seçilmiş iradesine, demokrasi güçlerine ve gerillaya yönelik saldırılarını sürdürüyor. Önder Apo’ya yönelik 39 aydır uygulanan mutlak tecrit devam ediyor. Wan halkının direnişi karşısında geri adım atmak zorunda kalan haram kayyum politikasını, Culemêrg ten başlayarak onlarca belediyede uygulamak istiyor. Kobanê davasında ağır cezalar vererek muhalif siyasetin öncülerini sindirmek istiyor. 

Ancak AKP- MHP faşist hükümetinin yürüttüğü bu topyekün savaş politikaları, Rêber Apo’nun, gerillanın ve halkımızın mücadelesi ile başarısız kalmıştır. Yürütülen bu faşist politikalar ile her alanda giderek daha çok daralacak ve zorlanacaktır. İktidarını sürdürebilmek için Erdoğan çok yönlü arayışlar içindedir. Ancak hiçbir şey AKP- MHP faşizminin çöküşünü durduramayacak.

Culemêrg belediyesine kayyum atanmasına karşı yürütülen direniş, sadece Culemêrg için değildir. Başarılı olabilirlerse, yürütülen topyekün savaş çerçevesinde belirlenen onlarca belediye ye kayyum atayacaklar. Onun için sadece Culemêrg’te değil, her alanda topyekün bir direniş ile haram kayyum politikasına geçit verilmemelidir. Kayyum politikasının çökertilmesi, faşizmin çöküşünü hızlandıracaktır.

AKP- MHP faşizminin topyekün savaşına karşı, halkımız ve demokrasi güçleri de topyekün mücadele ile direnişi yükseltmelidir. Halkımız ve demokrasi güçleri her alanda ‘kayyum haramdır, direniş haktır’ şiarı ile direnmelidir. İradesine sahip çıkmak, bir halk için en kutsal görevdir.

Önder Apo’ya özgürlük Kürt sorununa çözüm şiarı ile halkımızın ve dostlarımızın yürüttüğü özgürlük kampanyası ülkede ve uluslararası alanda önemli gelişmeler yarattı. AKP- MHP faşizmi kayyum hamlesi ile özgürlük kampanyasının gündemini değiştirmeyi ve bu temelde süreç üzerinde etkili olmayı hedefliyor. Ancak tam tersine, halkımızda yarattığı öfke patlaması ile haram kayyum politikası faşizmin daha hızlı çökertilmesinin nedeni olacak.

Kayyum haramdır. Haram politikasının çökertilmesine vesile olması dileğiyle dört parça Kurdistan halkının ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyor, AKP- MHP faşizmine karşı onur mücadelesi yürüten halkımıza başarılar diliyoruz.”