Kürt gençleri Bordeaux sokaklarında 'Öcalan’a özgürlük' istedi

Fransa'nın Bordaux kentinde Kürt gençleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle bir yürüyüş düzenledi.

Gençlik hareketi "Tevgera Ciwanên Şoreşger" (TCŞ-Devrimci Gençler Hareketi), İmralı tecridine dikkat çekmek ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep etmek amacıyla Bordeaux kentinde bir yürüyüş düzenledi.

“Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında düzenlenen eylem 2 Eylül Çarşamba günü saat 20.00'de Grand Théâtre önünde başladı.

Eylemciler adına yapılan bir konuşmada işgalci Türk devletinin Heftanîn özelinde tüm Kürt halkına karşı bir soykırım konsepti devreye koyduğu ifade edildi. Gençlik hareketi, bunun en önemli yansımasının da İmralı’da uygulanan tecrit olduğunu kaydetti.

Kürt gençleri olarak artık sabırlarının kalmadığını belirten hareket, Kürt Halk Önderi'nin fiziki özgürlüğünün bir an önce sağlanması gerektiğini vurguladı.

Gençler daha sonra Rue St. Chatrine caddesinde yürüyüşe geçti. Fransızca ve Kürtçe sloganlarla Türk faşizmini protesto eden eylemciler, sık sık “Öcalan’a Özgürlük” sloganını da attı. Eylem, Victoire meydanında kısa bir miting ile sonlandı.