GÖRÜNTÜLÜ

Londra Af Örgütü önünde ‘tecrit’ protestosu

Londra Af Örgütü önünde bir araya gelen Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecrit ve hukuksuz disiplin cezalarını protesto ederek, Af Örgütü’nün harekete geçmesi çağrısında bulundu.

İMRALI TECRİDİ

İngiltere’nin Londra kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit karşısında Londra Af Örgütü’nün sessizliğine tepki göstermek amacıyla bir eylem gerçekleştirildi.

Londra Kürt Halk Meclisi ve Jiyan Kadın Meclisi öncülüğünde tarafından Londra AF Örgütü binası önünde düzenlenen eylemde sık sık, “Free free Öcalan”, “Dün Mandela bugün Öcalan”, “Yaşasın Kurdistan, yaşasın Öcalan”, “Kahrolsun TC faşizmi” şeklinde sloganlar atılırken, Abdullah Öcalan’ın flamaları ve mutlak tecridi protesto eden pankartlar taşındı.

 Grup adına bir konuşma yapan Berfin Dersim, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerinde 38 aydan bu yana mutlak tecrit uygulandığını ve son olarak gayri hukuki bir şekilde 6 aylık yeni görüş yasağı getirildiğine dikkat çekti.

İmralı’da mutlak iletişimsizliğin devam ettiğini hatırlatan Berfin Dersim Abdullah Öcalan ile birlikte Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım'ın sağlık durumuyla ilgili süregelen endişelere rağmen yasak ve baskıların sürdüğünü belirtti.

Dersim, uluslararası insancıl hukuku ihlal eden uzun süreli mutlak tecride karşı CPT'nin sessizliğinin, onları Türkiye'nin tecrit ve kötü muamele politikalarına suç ortağı haline getirdiğini ifade ederek, AF Örgütü’nün başta CPT ve Türk devleti nezdinde girişimlerde bulunması gerektiğini kaydetti.

Dersim son olarak mutlak tecridin son ermesinin Türk devleti ile Kürt güçleri arasında Öcalan'ın arabuluculuğunda barış görüşmelerinin yeniden canlandırılması bölgesel istikrar açısından hayati önem taşıdığının altını çizdi.

Yapılan konuşmanın ardından grup eylemini AF Örgütü önünde alkış ve sloganlarla sürdürdü.