GÖRÜNTÜLÜ

Luzern ve Locarno'da CPT'ye binden fazla mektup

İsviçre’nin Luzern ve Locarno kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecrit karşısında harekete geçmesi talebiyle binden fazla mektup gönderildi.

CPT'YE MEKTUP KAMPANYASI

Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nin (TJK-E) "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm" hamlesi kapsamında başlattığı CPT'ye mektup gönderme kampanyasını bugün İsviçre'nin Luzern ve Locarno kentinde yaşayan Kürt kadınları sürdürdü.

LUZERN

Luzern'de Arin Mirkan Kadın Meclisi'nin çağrısıyla kent postanesi önünde bir araya gelen kadınlara Kürt Toplum Merkezi üyeleri de destek verdi.

Arin Mirkan Kadın Meclisi adına Nurşen Nergis, 26 yıl önce uluslararası bir komployla esir alınan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yine uluslararası güçlerin denetiminde 3 yılı aşkın bir süredir ağır tecrit koşullarına tabi tutulduğuna dikkati çekti. Nurşen Nergis konuşmasını şöyle sürdürdü: "Önderliğimizin sağlığı, güvenliği ve yaşamına ilişkin başta biz Kürt kadınları olmak üzere Kürt halkının kaygıları had safhaya ulaşmıştır. İmralı tecrit ve işkence sisteminin kaldırılması CPT'nin sorumluluğundadır. CPT konumu itibarıyla taleplerimize cevap olmak zorundadır."

Kürt halkının dostlarının başlattığı hamleye de değinen Nurşen Nergis, “Hamle kapsamında imzalanan yüzlerce mektubu CPT'ye gönderiyoruz" dedi.

Konuşma sonrası imzalanan 940 mektup CPT'ye postalandı.

LOCARNO

Kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle Ticino Kantonu'na bağlı Locarno kentinde CPT'ye mektup gönderdi. 

Ticino Jinên Azad İnisiyatifi, kantonda yaşayan kadınların dahil olduğu kampanya kapsamında hazırladığı 168 mektubu postaya attı.

Ticino Jinên Azad İnisiyatifi Sözcüsü Fatma Yılmaz, CPT'nin tecride ve hukuksuzluğa daha fazla sessiz kalmaması gerektiğini belirterek, şunları ifade etti:

"Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan 25 yıldır ağırlaştırılmış tecrit  koşullarında insan haklarına aykırı bir şekilde tutulmaktadır. Faşist, soykırımcı, sömürgeci Türk devleti önderimiz şahsında Kürt halkına yönelik inkar ve imha politikası yürütmektedir. 39 aydır Önder Apo’yu tamamen izole ederek mutlak tecridi derinleştirmiştir. Avukat ve aile görüşlerini tamamen engellemiştir. Tüm bu ağır işkence ve imha politikalarına sessiz kalan CPT derhal görevini yapmalı ve Abdullah Öcalan ile görüşmeler tekrar başlamalıdır. Bizler Ticino’da yaşayan Kürt kadınları olarak CPT’yi görevini yerine getirmeye ve faşist Türk devletinin suçlarına daha fazla ortak olmamaya çağırıyoruz . Bilinmelidir ki Abdullah Öcalan'dan haber alana ve özgürlüğünü sağlayana dek  Kürt kadınları kesintisiz eylem içerisinde olacaktır.”