GÖRÜNTÜLÜ

Mannheim'da halklar faşizme karşı sokağa çıktı

Almanya'nın Mannheim kentinde binlerce kişi sağ faşist yapılanmalara karşı eylemdeydi.

FAŞİZM PROTESTO EDİLDİ

Mannheim Marktplatz'ta bir hafta önce gerçekleşen ve bir polisin hayatını kaybettiği bıçaklı saldırının ardından binlerce kişi sokaktaydı. Mannheim Alter Messplatz'da DGB-Jugend'un düzenlediği antifaşist mitinge, Mannheimli antifaşist örgütler başta olmak üzere siyasi partiler ve demokratik örgütler de destek verdi. Alter Messplatz'daki mitingde konuşma yapan sendika gençlik örgütlerinin temsilcileri Marktplatz'daki bıçaklı saldırıyı kınayarak, üzüntülerini dile getirdi. AFD ve benzeri faşist örgütlerin olayın üzerinden propaganda yapılmasına tepki gösteren sendikacılar , Mannheim'daki sağ faşist yapılanmalara geçit vermeyeceklerini söyleyerek, birlik çağrısı yaptı.

'Mannheim Gegen Rechts' örgütü başta olmak üzere sendikalar, siyasi partiler, antifaşist gençlik örgütleri ve göçmen dernekleri de hazırladıkları bayrak ve dövizleriyle alanda bulundu.

Mannheim'da AFD'nin mitingine ve Antifa grubuna karşı yüksek güvenlik önlemleri alan polis, grupları birbirinden uzak tuttu. AFD'nin Paradeplatz'daki mitingine yaklaşık 500 kişi katılırken, Marktplatz'daki gösteri yasağı nedeniyle Paradeplatz'ta yapılan AFD mitingi yaklaşık 4000 kişilik antifaşist gösterici tarafından protesto edildi.