Marsilya, Paris ve Viyana’da gençlerden tecrit protestosu

Fransa’nın Marsilya, başkenti Paris ve Avusturya’nın Viyana kentinde eylem düzenleyen gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etti.

Fransa’nın Marsilya ve başkenti  Paris ile Avusturya’nın başkenti Viyana’da eylem düzenleyen TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ile TEKO-JİN aktivisti gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etti.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit bir eylemle protesto edildi.

Marsilya Tren İstasyonunda bir araya gelen TCŞ aktivisti gençler, “Önder Apo’ya özgürlük için Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla bir eylem düzenledi.

İstasyonda gidiş gelişlerin yoğun olduğu saatte Kürtçe ve Fransızca pankartlar taşıyan gençler, attıkları sloganlarla yürüdü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK, KCK ve TCŞ bayraklarıyla Kürt Halk Önderi Öcalan’ın tecrit ve fiziki özgürlük durumuna dikkat çekildi.

Gençler eylemlerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kadar süreceğini belirtti.

PARİS / VILLIER LE BEL

Fransa’nın başkenti Paris’in Villier le Bel banliyösünde de tecrit protesto edildi.

“Önder Apo’ya özgürlük için, birlikte serhildan” sloganıyla düzenlenen eylem, saat 19.00’da TCŞ ve TEKO-JIN aktivisti gençlerin Villers le Bel garında toplanması ile başladı. Fransızca ve Kürtçe, “Öcalan’a özgürlük”, “Bi hev re serhildan” sloganları ve marşlarla yürüyüş yapan gençlerin renkli dumanlar da kullandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK, KCK ve TCŞ bayraklarının taşındığı yürüyüşte, caddedeki insanlar alkışlarıyla eyleme destek verdi.

Eylem, Villers le Bel Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin önünde ise bir açıklama ve sloganlarla sona erdi.

VİYANA

Avusturya'nın başkenti Viyana'da TEKO-JIN ve TCŞ aktivistleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridi protesto etmek için bir miting düzenledi.

“Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında düzenlenen eylem, Kürt gençleri ve Kürdistanlıların saat 18.00’da Stephansplatz'da Kürdistan devrim şehitleri adına yapılan saygı duruşu ile başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerin taşındığı mitingde, TEKO-JIN, Almanca "Faşizme ve tecride karşı birlikte ayaklanalım" ve Kürtçe "Önder Apo'nun özgürlüğü için birlikte ayaklanalım" yazılı pankartlar taşındı. 1 Eylül ve Halklar Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride ilişkin bildirilerin okunduğu mitingde sık sık Almanca "Yaşasın Öcalan" ve "Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü" sloganları atıldı.

Bir saat süren miting "Bijî Serok Apo" sloganı ile sona erdi.