GÖRÜNTÜLÜ

Ottawa'da Abdullah Öcalan ve siyasi tutsaklar için protesto eylemi

Kanada'nın başkenti Ottawa'da Parlamento binası önünde tecridin kalkması ve Kürt siyasi tutsakların serbest bırakılması için geniş katılımlı bir protesto düzenlendi.

Toronto, Ottawa ve Montreal'den gelen Kürtler ve dostları, siyasi tutsakların serbest bırakılması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması talepleriyle toplandı.

Abdullah Öcalan ile Kobanê kumpas davası kapsamında cezalandırılan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başta olmak üzere siyasi tutsakların serbest bırakılması talep edildi. 

Gösteride ayrıca Kurt meselesine siyasi çözüm ve tecridin kaldırılması için cezaevlerinde direniş halindeki tutsakların durumuna dikkat çekilirken, Colemêrg belediyesinin gasp edilmesi protesto edildi. 

Eylemcilerin ellerinde "A Political Solution for Kurdistan and Freedom for Ocalan", "Free Unjustly Detained Kurdish Politicians", "Defend Rojava" yazılı pankartlar taşıdı. “Defend Kurdistan against Turkish Occupation”, “Stop Turkey’s war on the Kurds”, “Freedom for Demirtaş” gibi afişler dikkat çekti. 

Uzun süre boyunca “Freedom for Kurdistan, Freedom for Ocalan”, “Turkey out of Kurdistan”, “Bijî Berxwedana Gelê Kurd” sloganları atıldı.

Eylemde, uluslararası kurumlara da hukuksuzluklara karşı harekete geçmeleri çağrısı yapıldı.