YENİLENDİ

Paris’'in iki banliyösünde ‘Önder Apo’ya Özgürlük’ yürüyüşü

Paris’in Villiers le Bel ile Melun banliyölerinde “Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında “Önder Apo’ya Özgürlük” yürüyüşü gerçekleştirildi.

ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK

Fransa'nın başkenti Paris’in Villiers le Bel banliyösünde “Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında “Önder Apo’ya Özgürlük” yürüyüşü gerçekleştirildi. 

Gençler öncülüğünde düzenlenen yürüyüş sırasında sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bi can bi xwîn em bi tere ne ey Serok” sloganları atıldı. 

Villiers le Bel tren istasyonu önünde başlayan yürüyüş, Kürdistanlılar ve dostlarının katılımıyla Villiers Le Bel Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde son buldu.

Yürüyüş sonrasında Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu,  ardından da basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde 25 yılı aşkın bir süredir tecrit uygulandığı, özelde ise 39 aydır mutlak iletişimsizlik halinde olunduğu ve kendisinden hiçbir şekilde haber alınamadığı belirtildi. Tecridin amacının ise kapitalist modernist güçlerin halklarını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan ve fikirlerinden koparmak, Ortadoğu’daki çözümsüzlükte ısrar etmeleri olduğu vurgulandı.

'İMRALI DUVARLARINI YIKACAĞIZ'

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyesi gençler Paris’in Melun banliyösunde, merkezi tren garında bir araya gelerek tecridi protesto etti. 

“Gençlik ruhuyla İmralı duvarlarını Yıkacağız” yazılı pankart ile yürüyen gençler; Önderliksiz bir yaşamı asla kabul etmeyeceklerini ve Abdullah Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar  alanlarda olacaklarını vurguladı. 

Yürüyüş esnasında “Bijî Serok Apo”, “Ciwan Fedaiyên Rêber Apo ne”, “Bê Serok Jiyan Nabe", Bijî Berxwedana Zindana" ve Fransızca sloganlar atıldı.

Yürüyüş sonrası ise TCŞ adına açıklama yapıldı. Açıklamayı yapan Şervan Wan, “Düşünceleri ve paradigmasıyla alternatif yeni yaşamın mimarı olan Önder Apo’nun mücadelesini sonuna kadar sahipleneceğimizin altını çiziyor ve gençlik olarak  ahlaki-politik bir toplumu yaratmada öncülük rollerimizi yerine getireceğimizin sözünü veriyoruz” vurgusu yaptı.

 

Tüm Kürt halkının, özellikle gençlerin Önderliğine sahip çıkması gerektiğini ifade eden Wan, gençlerin örgütlü olması ve alanlarda mücadele etmesi gerektiğinin altını çizdi.