Sao Paulo'da Abdullah Öcalan ile Diyaloglar Etkinliği

Sao Paulo'da Abdullah Öcalan ile Diyaloglar Etkinliği düzenlendi.

ABDULLAH ÖCALAN'LA DİYALOG GÜNLERİ

Brezilya Sao Paulo'da Abdullah Öcalan ile Diyaloglar Etkinliği düzenlendi. Campinas Eyalet Üniversitesi'ndeki (Unicamp) etkinlikte "Kürt Devriminin Sesleri: Demokratik Konfederalizm, Kadın Hareketleri ve Jineolojî" konusu tartışıldı. 30 öğrencinin yönettiği tartışmaya 50'den fazla kişi canlı yayınla katıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikirleri ve bunların Orta Doğu'da pratikte uygulanması tartışıldı. Abdullah Öcalan'ın durumunun yasa dışı ve insanlık dışı olduğu vurgulandı.

Birçok öğrenci Demokratik Konfederalizm fikirlerinin Brezilya'da nasıl uygulanabileceğini sordu. Brezilya'da geçmişte ve günümüzde yaşanan pek çok demokratik deneyime atıfta bulunuldu. Quimbolos topluluğundan (Afro kökenli), direnişteki yerli bölgelerden ve çiftçiler ve aileleri tarafından yapılan toprak işgallerinden bahsedildi.

Konuşmacılar ise şunlar oldu:

"1. Víctor Nujiyan, Demokratik Modernite Akademisi'nden (ADM):

2. Beatriz Tullio, Campinas Devlet Üniversitesi'nde (Unicamp) Sosyoloji alanında doktora öğrencisi. Rojava'daki Özerk Kadın Hareketleri üzerine çalışan araştırmacı, savaş, toplumsal cinsiyet ve feminist teori arasındaki kesişimleri inceliyor. Kürt Çalışmalarında Disiplinlerarası Araştırma Merkezi (NUPIEC) üyesi.

3.  Chryslen Gonçalves, Sosyal Antropoloji doktora öğrencisi (PPGAS-UNICAMP) ve Jineoloji Akademisi üyesi."