GÖRÜNTÜLÜ

Stuttgart'ta Ecevit Piroğlu için protesto eylemi

Stuttgart Güç Birliği, Sırbistan'da Türk hükümetinin talebi üzerine aylardır tutuklu bulunan ve açlık grevi yürüten Ecevit Piroğlu bir eylem düzenledi.

Bu salı günü saat 11.00 sıralarında Sırbistan Konsolosluğu önünde Ecevit Piroğlu’nun serbet bırakılması için bir miting gerçekleştirildi. Mitinge Kurdistanlılar ve dostları olmak üzere onlarca kişi katıldı.

Göstericiler sık sık "Piroğlu'ya özgürlük" sloganları attı ve Ecevit Piroğlu'nun fotoğraflarını taşıdı. 

Ayrıca Ecevit Piroğlu'nun özgürlüğünü talep eden büyük bir pankart açıldı. Miting, konsolosluğun önünde kadınlar tarafından siyah çelenk bırakılmasıyla sona erdi.

Ecevit Piroğlu Sırbistan’da tutuklu ve her an sınırdışı edilme tehlikesi altında bulunuyor. Uzun mücadeleler ve itirazlar sonucunda Sırbistan Yüksek Mahkemesi, Ecevit Piroğlu'nun Türkiye'ye iade edilemeyeceğine ve serbest bırakılmasına karar vermişti. Ancak 12 Ocak 2024 tarihinde serbest bırakılmasının ardından Sırp polisi tarafından tekrar tutuklanmış ve Padinska Skela gözaltı merkezine konulmuştu. Bu tesis bir iade merkezi olarak işlev görüyor. 

Ecevit Piroğlu bu durumu protesto etmek için 12 Şubat'ta açlık grevine başladı. Bu süre içinde çok kilo kaybetti. Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) tarafından yapılan bir açıklamaya göre Pioğlu artık yürüyemiyor ve temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda. Birçok organı iflas etme riski altında. Bilinci açık fakat konuşma güçlüğü yaşıyor.