GÖRÜNTÜLÜ

Tecrit ve soykırım saldırılarına karşı Paris’te yürüyüş

Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik kimyasal saldırıları ve İmralı tecrit, işkence ve soykırım sisteminin protesto edildiği Paris’te, uluslararası kurumlara Türk devletiyle ortaklaşmaktan vazgeçme çağrısı yapıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde Türk devletinin Başûrê Kurdistan’da kimyasal saldırılarına ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve soykırım sistemine karşı yürüyüş ve miting gerçekleştirildi.

Drancy Halk Meclisi öncülüğünde yapılan eylemde bir açıklama yapılarak soykırım saldırıları kınandı. Açıklamada Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün (OPCW) Kürt soykırımında Türk devleti ile çıkar ilişkileri temelinde  ortak bir duruş sergilediği ve Kurdistan’da işlenen ağır savaş suçuna ortak olduğu dile getirildi. Saldırılar ne boyutta olursa olsun Kürt halkının gerillanın destansı direnişine destek vereceği ve her türlü kirli saldırıyı boşa çıkaracağı vurgulandı.

Türk devletinin uluslar arası tüm kuralları hiçe sayarak büyük bir savaş suçu işlediği yinelenen açıklamada, “OPCW Kürt soykırımına destek vermekten derhal vazgeç” çağrısı yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve soykırım  sisteminin de kınandığı eylemde, “CPT tecrit sistemine öncülük eden bir pozisyona girdiği, Türk devleti ile ortak bir konseptte yürüttüğüne dikkat çekildi. Açıklamada, “İmralı tecridi yıkılmadan Kürt sorununun çözümü mümkün değildir. CPT çözümsüzlük ve tecrit politikalarındaki ısrarından vazgeçerek derhal İmralı kapılarını açmalı” vurgusu yapıldı.