Mayıs ayı ortasından bu yana, İtalya'nın Torino kentindeki Torino Üniversitesi'nde öğrenciler, İsrail’in Filistin halkına karşı yürüttüğü saldırıları protesto etmek amacıyla üniversiteyi işgal etti. Bu işgal sırasında enternasyonalist gençler, Abdullah Öcalan’ın “Demokratik, Ekolojik ve Kadın Özgürlükçü” paradigması çerçevesinde seminerler düzenledi.
Seminerler, belirli zaman aralıklarıyla gerçekleştirildi ve kadın özgürlüğü ile 3. Dünya Savaşı gibi önemli konular ele alındı.
1. Gün
İlk gün, enternasyonalist genç kadın hareketi tarafından düzenlenen seminerde, kadın kurtuluş ideolojisinin beş ilkesi üzerine konuşuldu. Seminere 60'tan fazla genç katıldı. Ataerkilliğin tarihi, kadın özgürlüğü çizgisi ve Abdullah Öcalan’ın kadın kurtuluş mücadelesine katkıları tartışıldı. Ayrıca, Hîlala Zêrîn Efrîn müzik grubunun "Keziya Sor" adlı müzikali de gösterildi.
2. Gün
İkinci gün, yine 60'tan fazla gencin katılımıyla gerçekleşen seminerde, 3. Dünya Savaşı ve Abdullah Öcalan’a karşı geliştirilen uluslararası komplo konuları ele alındı. Mevcut savaş durumu, enerji boru hatları, özel savaş metodolojisi ve demokratik güçlerin birliğinin gerekliliği tartışıldı. Ayrıca, savaşın zaman içindeki değişimi, "3 S" (Sanat, Spor ve Seks) kavramı, bilişsel savaş ve liberalizmin toplum üzerindeki ideolojik savaşı detaylandırıldı. Seminerin sonunda “Önder APO’ya Özgürlük Kürt Sorununa Demokratik Çözüm” kampanyası tanıtıldı.
POLİTEKNİK ÜNİVERSİTESİNDE SEMİNER
Seminerlerin bir diğer adresi ise, savaş teknisyenliğinin geliştirildiği Torino Politeknik Üniversitesi oldu. Burada, jeopolitik, direniş, özel savaş ve demokratik güçlerin birleştirilmesi konuları tartışıldı. Yaklaşık 20 öğrencinin katıldığı bu seminerde, Abdullah Öcalan’ın ve çeşitli kitaplarının bulunduğu stantlar açıldı.
ABDULLAH ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN
Hafta boyunca Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için stantlar açıldı ve onun fikirleri sunuldu. Torino'da işgal altındaki iki üniversite olan Torino Üniversitesi Palazzo Nuovo Binası ve Torino Politeknik Enstitüsü'nde onlarca genç ve öğrenci, Özgürlük Hareketi'nin felsefesiyle yeni bir temas kurdu.