GÖRÜNTÜLÜ

Tutsaklar Ayaz ve Saka için dayanışma mitingi

Kurdistanlılar, Hamburg'daki tutsaklar Kenan Ayaz Kadir Saka için cezaevi önünde buluştu.

TUTSAKLARA ÖZGÜRLÜK MİTİNGİ

Alman devletinin talebi üzerine Kıbrıs'ta tutuklandıktan sonra Almanya'ya iade edilen ve Hamburg'da tutsak bulunan Kürt aktivist Kenan Ayaz ve Bremen'de Alman polisi tarafından tutuklandıktan sonra Hamburg Cezaevine gönderilen Kadir Saka için cezaevi önünde dayanışma mitingi düzenlendi.

Kenan Ayaz'a Özgürlük Komitesi tarafından düzenlenen mitingde konuşan eski HDP Milletvekili Nihat Akdoğan, tecridin ve inkârın olduğu yerde insanlığın olmayacağını belirtti. Akdoğan, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecrit tüm cezaevleri ve ülkenin tüm sathına yayıldı. Kenan Ayaz ve Kadri Saka arkadaşlarımız en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmalı" dedi.
Kadın aktivist Anja Flach da Ayaz'ın ciddi bir suçlama olmamasına rağmen sırf Erdoğan'ın memnuniyeti için bir seneden fazladır keyfi bir şekilde tutsak olduğunu söyledi. Kenan Ayaz'ın Alman ve Türk devletinin ekonomik ve askeri çıkarlarına kurban edildiğini söyleyen Flach, "Ayaz ve Saka'yı duruşmalarında yalnız bırakmayalım" dedi.

Sanatçı ve aynı zamanda Kenan Ayaz'ın yeğeni olan Serhado da eylemde söz aldı.

Defend Kurdistan ve Hamburg DKTM adına yapılan konuşmalarda Ayaz ve Saka'nın derhal bırakılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Dayanışma etkinligi Serhado'nun söylediği şarkılar ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları ile son buldu.