Valencia Üniversitesi’nde Abdullah Öcalan’ın fikirleri tartışıldı

Katalan Öğrenciler Birliği, Valencia’da Öcalan’la Diyalog Günleri çerçevesinde Kurdistan ve Katalan ülkelerinin durumunu tartışarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmaları ekseninde fikirler ortaya koydu.

SEPC (Katalan Öğrenciler Birliği) Valencia Üniversitesi'nde "Öcalan’la Diyalog Günleri” başlıklı bir tartışma düzenledi. Tartışma platformuna çoğunluğu öğrencilerden oluşan yaklaşık 20 kişi katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit sisteminin ve özgürleşmesinin önemi üzerinde durulan platformda, ayrıca Kurdistan tarihi, coğrafyası ve halkın özgürlük mücadelesi ile Abdullah Öcalan'ın fikirleri, pratiği ve rol modeli etrafında örgütlenen Kürdistan Özgürlük Hareketi'nin tarihi hakkında konuşuldu.

Platformda, Katalan ülkelerinin tarihi, direnişi ve güncel üzerine de sunum yapıldı. Devlet baskısı karşısında dil ve kültürün korunmasına ilişkin sorular canlı bir tartışmaya yol açtı.

Sınıf mücadelesi ve ulusal mücadele üzerine de tartışmaların yürütüldüğü etkinlikte, Kürt Özgürlük Hareketi'nin tarihi ve paradigma değişikliği paylaşıldı ve Valensiya ülkesindeki durum hakkında düşünceler belirtildi.

Etkinlikte, son olarak kültürün statüsü ve korunması, kadının rolü üzerine tartışma yürütülerek, bu konudaki egemen erkek ve oryantalist bakış açılarını yok etme anlayışının önemi tartışıldı.