Vorarlberg’de Sara Kültür Sanat Derneği açıldı

Vorarlberg eyaletinde yaşayan Kurdistanlılar, Sakine Cansız’ın mücadelesini yaşatmak için Götzis kasabasında Sara Kültür Sanat Derneği’nin açılışını gerçekleştirdi.

VORARLBERG'DE DERNEK AÇILIŞI

Avusturya’nın Vorarlberg eyaletinde yaşayan Kurdistanlılar, 6 yıl aradan sonra Sara Kültür Sanat Derneği’nin açılışını büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi.

Eyaletin Feldkirch bölgesinde yer alan Götzis kasabasında açılan dernek, Fransa’nın başkenti Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız’ın (Sara) anısına atfen açıldı.

Açılışa Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Civaka Azad Eşbaşkanları  Ahmet Zirek ve Özgür Maraş ve Götzis Belediye Başkanı Manfred Böhmwalder’in yanı sıra yüzlerce Kurdistanlı ve dostu katıldı.

Yapılan açılış konuşmalarında, Sara Kültür Sanat Derneği adı altında kurumsal bir kimliğe kavuşan derneğin şehit Sakine Cansız’ın anısı, yaşamı ve mücadelesini yaşatan bir geleneğin devamı olarak Kürt dili, kültürü ve Kurdistan tarihi üzerinden çalışmalarına başlayacağı kaydedildi.

Açılışta Sanatçı Seyda Perinçek ve Grup Newa müzik dinletisiyle programa coşku kattı.