İşgalci Türk devleti protesto edildi: Gerillamızla birlikteyiz

Avrupa kentlerinde düzenlenen eylemlerde, “Dün olduğu gibi bugün de işgal saldırılarına karşı direnen gerillamızla birlikteyiz” mesajı verildi.

İŞGAL SALDIRILARINA KARŞI EYLEM

İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a işgal saldırılarına karşı İsviçre’nin Winterthur ve Basel ile Almanya’nın Hamburg kentinde eylemler gerçekleştirildi.

WINTERTHUR

İsviçre’nin Winterthur kentinde yaşayan Kurdistanlılar, Avrupa Demokratik Kürt Toplumlar Kongresi’nin (KCDK-E) işgal saldırılarına karşı seferberlik çağrısı üzerine Winterthur merkez tren istasyonu önünde bir araya geldi. Burada Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına yapılan saygı duruşundan sonra İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) Dönem Sözcüsü Selma Sürer bir açıklama yaptı.

Kürt halkına karşı yürüttüğü imha saldırılarında sonuç alamayan AKP-MHP faşist ittifakının Kürt halkının tüm kazanımlarını ortadan kaldırmaya yönelik savaşı sürdürmekte ısrar ettiğine vurgu yapan Selma Sürer, mücadeleyi yükseltme ve ihaneti lanetleme çağrısı yaptı. Selma Sürer, şöyle konuştu: “Bilindiği gibi kaç gündür Başûrê Kurdistan’da gençlerimize, gerillamıza, orada bulunan köylerimize yönelik saldırılar sürüyor. Üç yıldır zaten bu saldırılar kesintisiz sürdürüldü. Ancak bu sefer Barzani Ailesinin eliyle açık bir biçimde işgal saldırıları sürüyor. Avrupa’da yaşayan halk olarak şunu söylüyoruz. Ne olursa olsun her zaman sokaklarda olacağız. Sesimizi yükselteceğiz, onları rahatsız edeceğiz. Barzani Ailesinin bu ihanetini hiç kimse unutmamalıdır. Dün olduğu gibi bugün de gerillamızla birlikteyiz. Bu işgal saldırılarına karşı herkes sesini yükseltmelidir” dedi.

Eylem “Bijî Berxwedana Gerîla” ve “Bimre Xiyanet” sloganlarıyla sona erdi.

BASEL

İsviçre’deki eylemlerin bir başka adresi ise Basel kenti oldu. Basel’de yaşayan Kurdistanlılar ve Türkiyeli devrimciler, Basel’in Clara meydanında bir araya geldi.

CDK-Basel ve Ronahî Kadın Meclisi adına işgal saldırılarına karşı hazırlanan Almanca basın metninin okunduğu eylem, sloganlarla sonlandırıldı.

İşgal saldırıları yarın da Lozan ve Luzern’de protesto edilecek.Eylemlerin gerçekleştirileceği adresler şöyle:

Lozan

Église Saint-Laurent Rue Saint-Laurent, 1003 Lausanne

Saat: 18.30

Luzern

Bahnhof önü

Saat 19.00-20.00

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a başlattığı işgal saldırılarına karşı bir eylem düzenlendi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyesi gençler öncülüğünde düzenlenen eylemde, Türk devletinin KDP eşliğinde Başûrê Kurdistan’a yönelik gerçekleştirdiği askeri sevkiyat ve işgal saldırılarına karşı tepki gösterildi.

Hamburg Hachmannplatz önünde yapılan eyleme birçok yurtsever halk ve dostları katılarak, Kurdistan dağlarında ihanete ve tüm teknik güce rağmen amansız direniş gösteren Özgürlük Gerillasının direnişini selamladı, KDP’nin Türk devleti ile iş birliğini lanetledi.

Eyleme katılan Hamburg Parlamentosu Üyesi Martin Dolzer ve Siyasetçi Nihat Akdoğan, Kurdistan Özgürlük Gerillasının direnişine selamlayarak, Kürt halkının mücadelesinin süreceğini vurguladı. Uluslararası kamuoyuna da çağrıda bulunan Dolzer, Türk devletinin saldırgan politikalarına karşı durulması gerektiğini ifade etti.

Nihat Akdoğan da “Önder Apo İmralı soykırım sisteminde direniyor. Zindandaki yoldaşlarımız da aynı şekilde direniyor. Bizden istenen, aynı his, aynı heyecanla bu mücadeleye sahip çıkmak ve direnmektir” ifadelerini kullandı.

LİMASOL

Türk Devleti’nin işgal saldırılarına karşı Kıbrıs’ta yaşayan Kürdistan’lılar ile dostları yaptıkları yürüyüş ile protesto etti.

Limasol’da bulunan Teofilos Kürt Kültür merkezi binasının önünde bir araya gelen eylemciler, buradan yürümeye başladı.

Yürüyüş esnasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK, HPG, YPG ve Kürdistan’i bayrak ve flamalar taşındı.

Limasol’un en işlek caddesinde yürüyüş yapan eylemciler, sık sık, “İşgalci TC, işbirlikçi KDP”, “İşgalci TC Kürdistan’dan Defol”, “Kurdistan Faşizme mezar olacak”, “ Bijî Serok APO” ve “Bimre Xiyanet” sloganları atılarak faşist ve işgalci TV devletinin yapmış olduğu saldırıları anlatan yuzlerceEl bildirisi dağıtıldı.

Limasol belediyesinin önüne geçen eylemciler burada yürüyüşü mitinge çevirdi. Kürt siyasetçi Lezgin Serhat’ın yaptığı konuşma ile beraber okunan İngilizce basın metinin ardından sloganlar eşliğinde eylem son buldu.