Tevgera Ciwanên Şoreşger 3. Kongresi büyük coşkuyla gerçekleştirildi

Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyesi gençler “Kendini Örgütle, Önder APO’yu Özgürleştir” şiarıyla 3. Kongrelerini gerçekleştirdi.

Avrupa’da yaşayan Kurdistanlı gençlerin çatı örgütlenmesi Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), Almanya, Fransa, İsviçre, Hollanda gibi birçok Avrupa ülkesinde bulunan yaklaşık 1000 kişinin katılımı ile Fransa’nın Paris kentinde 3.Kongresini gerçekleştirdi. Bir araya gelen devrimci gençler, Şehit Dîdar Harûn, Şehit Berxwedan Çiyager, Şehit Baran Mawa ve Şehit Tavîn Tekoşîn şahsında tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile kongrelerine başladı.

Devrimci gençler, Şehit Aileleri başta olmak üzere Avrupa’da yaşayan Kurdistanlı yurtsever, demokrat, devrimci, sol-sosyalist gençlerin katılımı ile gerçekleştirdikleri 3. Kongrelerinin şiarını ise “Kendini Örgütle Önder APO’yu Özgürleştir” olarak belirledi.

Saygı duruşu sonrasında bir konuşma yapan gazeteci Sefkan Kobanê, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Genç Başladık Genç Başaracağız” sözü ile konuşmasına başladı.

Bugün gençlerin kimlik sahibi, özgür bir yaşamın sahibi olmasının Abdullah Öcalan’ın oluşturduğu Özgürlük Mücadelesi sayesinde olduğunu ifade eden Kobanê, örgütsüz bir gencin toplumda, düşmanın özel savaş yöntemlerinin etkisinde kalacağını, gün geçtikçe kendi benliğinden uzaklaşacağını dile getirdi. 2024 yılına sayılı günler kaldığını belirten Kobanê, Abdullah Öcalan’ın paradigması ekseninde, özgür yaşamın gerekleri olan tüm yönleriyle örgütlenip Abdullah Öcalan’ı fiziken özgürleştirmek için mücadeleyi büyütmek gerektiğini belirtti. Tüm dünyada yayılan “Jin Jiyan Azadî” sloganı ile gerçekleşen kadın devriminin oluşturduğu somut kazanımlara Rovaja örneğini vererek inancın getireceği zaferin kesin olduğunu belirten Sefkan Kobane 2024 yılını Önder APO’nun fiziki özgürlüğünün yılı olacağını vurguladı. 

TCŞ üyesi gençler kuruluşundan bu yana yaptıkları eylem ve etkinliklerinin temel amacının Kürt Halk Önderinin fiziki özgürlüğü olduğunu belirtip, 24 yılını geride bırakan fiziki esaretin 33 aylık bir tecritle ağırlaştırılmasının öfkesi ile örgütlenip, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kurdistan’ın kurtuluşu inadı ile 3.Kongreyi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ayrıca gençler saldırıların Kürt gençleri ile sınırlı kalmadığını, kapitalist sistemin boğulma sürecine girdiği için, dünyadaki tüm gençlere karşı farklı tarz ve ahlaksız savaş yöntemleri ile hedef aldığına değildi.

Gençlik öncülüğünde kapitalist sisteme karşı gelişen devrimlerin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ideolojisi ile Rojava’da tüm dünyaya örnek olduğunu ve  bu tıkanma ve kaos sürecinde devrimin tüm dünyada başarıya ulaşması için gençliğin dinamizminin ve öncülüğünün koşulsuz şart olduğu gerçekliğini dile getirdi.

Gençler Kurdistan ve Avrupa başta olmak üzere Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın oluşturduğu Demokratik Modernite paradigması etrafında birleşip, kapitalizmin özel savaş politikaları temelinde gerçekleşen saldırılarına karşı, 3. Yol olan alternatif özgür yaşamın inşasında öncülük üstlendiklerini belirtip, özgür Kürt iradesinin önündeki en büyük düşman olan AKP-MHP faşist ortaklığına, en ahlaksız savaş suçlarına karşı Abdullah Öcalan’ı özgürleştirip, mücadeleyi zaferle sonuçlandırana dek devam ettireceklerini açıkladı.