İrma kasırgası: Onlarca ölü ve kayıp var

Karayipler’de günlerdir etkili olan İrma kasırgası ABD’ye doğru ilerlerken, şimdiye kadar 26 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Günlerdir devam kasırga Küba ile Bahamalar arasından geçerken, Miami’nin yanı sıra Florida eyaletine ulaşma ihtimalinin yüksek olduğu bilgisi verildi.

Saatteki hızı düne kadar 300 kilometreye kadar ulaşan İrma’nın bugün ise 125 ile 215 kilometre hızla etkili olduğu öğrenildi. Kasırganın on milyarlarca dolar zarara yol açtığı tahmin edilirken, kasırgadan doğrudan etkilenen kişi sayısının ise en az 12 milyon olduğu kaydedildi.

Doğal afet bölgedeki Fransız adalarında 9 kişinin ölümüne yol açarken, 7 kişi ise kayıp. Antiller’de ise 17 kişinin öldüğü bilgisine ulaşıldı. Farklı kaynaklar kayıplara ilişkin rakamların birbirinden farklı olabileceğini bildiriyor.

İrma kasırgasının ilerleyen saatlerde Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Florida eyaleti başta olmak üzere ülke kıyılarına ulaşması bekleniyor. ABD Başkanı Donald Trump, bölge halkının dikkatli olmaları ve ‘İrma’nın yolundan çekilmeleri’ çağrısı yaptı.