İtalya’da göçmen trajedisi: Ölü sayısı 64’e yükseldi

İtalya’nın güneyindeki Crotone kenti yakınlarında pazar günü göçmenleri taşıyan geminin batması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 64’e çıkarken, üç insan taciri gözaltına alındı.

Calabria bölgesindeki Crotone kenti yakınında kayalara çarparak parçalanan gemide hayatını kaybeden göçmenlerin sayısı arttı. İlk yardım ekiplerine göre 64 kişi hayatını kaybetti. Bilançonun daha da ağırlaşabileceği belirtildi. Kıyı boyunca ve denizde arama çalışmaları devam ediyor.

Avrupa sınır güvenliği kurumu Frontex’e göre İzmir’den yola çıkan gemide 200 dolayında kişi bulunuyordu. İtalyan sahil güvenlik birimleri ise geminin 150 kişiyi taşıdığını belirtti.

Somali, Afganistan, Pakistan ve Suriye kökenli 79 kişinin kurtulduğu bilgisi verildi.

Soruşturma kapsamında ikisi Pakistanlı ve biri Türkiyeli olmak üzere insan taciri olduklarından şüphe edilen üç kişi gözaltına alındı. İtalyan haber ajansı AGI’ye göre sözkonusu kişilerin gemiye bindirdikleri her kişiden 8 bin euro dolayında para aldıklarından şüphe ediliyor.

İtalya İçişleri Bakanlığı’na göre yılın başından bu yana 14 bine yakın kişi İtalya’ya ulaştı. Bir önceki yıl aynı dönemde 5 bin 200 göçmen, 2021’de ise 4 bin 200 göçmenin İtalya’ya ulaştığı belirtildi.