AB: İran için tüm seçenekler değerlendirilecektir

AB Adalet Komiseri Didier Reynders tarafından yapılan konuşmada, “Konsey, İslam Devrim Muhafızları ile ilgili yeni kısıtlayıcı önlemler de dahil olmak üzere, elindeki tüm seçenekleri değerlendirecektir” dedi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda Yüksek Temsilci Josep Borell adına  konuşan Adalet Komiseri Didier Reynders, İran’da Jîna Emînî’nin “Ahlak Polisi” tarafından katledilmesinin ardından başlayan protestolarda yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamada bulundu. İngiltere adına casusluk yaptığı suçlamasıyla idam edilen AB İran-İngiltere çifte vatandaşı eski Savunma Bakanı Yardımcısı Ali Rıza Ekberi’nin idamını kınadıklarını belirten Reynders, İran makamlarını idam cezasının kaldırılmasına yönelik tutarlı bir politika izlemeye çağırdı. 

İran’daki iç durumun büyük bir endişe kaynağı olmaya devam ettiğini ifade eden Reynders, “AB’nin İran’daki olaylara yanıt verebilmesi için tüm seçenekler masada” dedi.

Kapanış konuşmasında ise Yüksek Temsilci’nin İran dosyasını bizzat takip ettiğini belirten Reynders, “Konsey, İslam Devrim Muhafızları ile ilgili yeni kısıtlayıcı önlemler de dahil olmak üzere, elindeki tüm seçenekleri değerlendirecektir” dedi.