Abbas FKÖ yönetiminden istifa etti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu başkanlığından istifa etti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu başkanlığından istifa etti. Abbas, devlet başkanlığı görevini sürdürmeye devam edecekken, istifasıyla birlikte 20 yıldır toplanmayan ve birçok partinin oluşturduğu Filistin Ulusal Konseyi’nin toplanması gerekirken, Arap medyası Abbas’ın başkanlıktan da istifaya hazırlandığını savunuyor.

FKÖ Yürütme Kurulu’ndan Abbas ile birlikte 18 üyenin yarısı da istifa etti. Abbas’ın istifasının ülke yönetimini ve İsrail’le barış görüşmelerine dair uluslararası arenada yürütülecek diplomasiyi etkileyemeyeceği bildiriliyor.

Abbas’ın istifasıyla birlikte Hamas ve İslami Cihad dışındaki tüm partilerin oluşturduğu Filistin Ulusal Konseyi’nin 20 yıl aradan sonra önümüzdeki ay ilk kez toplanması gerekecek. Daha önce Abbas tarafından görevi dondurulan FKÖ Genel Sekreteri Yaser Abid Rabo’nun yerine de Saib Erakad getirildi.

Filistin ve diğer Arap ülkelerinin medyasında yer alan bilgilere göre, Devlet Başkanı Mahmud Abbas önümüzdeki aylarda istifa etmeyi planlıyor. Yönetim ile Gazze’yi elinde tutan Hamas ile de henüz çözülmüş değil. Son olarak Abbas, Hamas’ın İsrail yönetimiyle gizlice anlaştığını ve kendisinin devrilmesi karşılığında Filistin’in bölünmüşlüğünü kabul edeceğini iddia etmişti.