ABD’de donanmaya saldırı: Toplam 5 ölü

ABD’nin güneyindeki Tennessee eyaletinde bulunan Chattanooga şehrinde donanmaya ait bir eğitim üssüne düzenlenen saldırıda 3 donanma askeri ve bir polis yaşamını yitirdi.

ABD’nin güneyindeki Tennessee eyaletinde bulunan Chattanooga şehrinde donanmaya ait bir eğitim üssüne düzenlenen saldırıda 3 donanma askeri ve bir polis yaşamını yitirdi. Saldırıyı gerçekleştiren kişi de çıkan çatışmada öldürüldü.

Saldırganın önce bir askerlik şubesine saldırdığı, ancak burada herhangi bir can kaybı yaşanmadığı bildiriliyor. Daha sonra araçla 10 kilometre mesafedeki donanmaya ait eğitim üssüne saldıran kişinin 3 kişiyi öldürdüğü, çıkan çatışmada ise bir polis memurunun yaşamını yitirmesine yol açtığı kaydediliyor. Çatışma sonrası saldırgan da öldürüldü.

Saldırıların ardından bölgedeki alışveriş merkezleri, okullar ve hastaneler kapatıldı.

Chattanooga Belediye Başkanı Andy Berke düzenlediği basın toplantısında bir polis memurunun da vurulduğunu söyledi.

Saldırıyı düzenleyen kişinin Muhammed Yusuf Abdulaziz isimli 24 yaşında ve Kuveyt asıllı olduğu bildiriliyor. Bu kişinin saldırıyı tek başına düzenlediği ve donanma üssünün bulunduğu bölgede yaşadığı da verilen bilgiler arasında.

Olayı soruşturan FBI ekibinin başındaki Ed Reinhold da aynı ifadeyi kullanarak, "Aksi ispatlanana kadar bu olayı bir terör saldırısı olarak soruşturacağız" dedi. Reinhold, saldırganın yalnız olduğunu da sözlerine ekledi.