ABD’den Kuzey Kore’yle iş yapan şirketlere yaptırım

ABD) ‘terörizmi destekleyen ülkeler’ listesine aldığı Kuzey Kore’ye yönelik bir dizi yeni yaptırım kararı aldı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), ‘terörizmi destekleyen ülkeler’ listesine aldığı Kuzey Kore’ye yönelik bir dizi yeni yaptırım kararı aldı.

ABD Maliye Bakanı Steven Mnuchin, aralarında Çin’li şirketlerin de olduğu birçok şirketi yaptırım kapsamına aldıklarını duyurdu.

Kuzey Kore’yle ticari ilişkileri olan kurumlara yönelik yaptırımla kapsamında deniz taşımacılığı yapan şirketlerin yanı sıra Çin’den 4 şirket ile bir iş insanına yaptırım uygulanacak.

Maliye Bakanı, söz konusu şirketlerin Kuzey Kore ile yaptıkları ticaretin hacminin yüz milyonlarca doları bulduğunu söyledi.

Bakan, Kuzey Kore’den 6 taşımacılık şirketiyle bu şirketlere ait 20 geminin de yaptırım kararına dahil edildiğini kaydetti.

Steven Mnuchin, yaptırımların Kuzey Kore yönetimine yönelik ABD’nin ‘azami baskı’ stratejisi kapsamında alındığını da sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’nin balistik füze denemelerine karşı sert söylemlerde bulunmuş ve askeri seçeneği dahi gündeme getirmişti. Trump, son olarak Pazartesi günü Kuzey Kore’yi ‘terörizmi destekleyen ülkelerin’ yer aldığı listeye ekleme kararı almıştı.