ABD dünyayı, Anonymous da ABD'yi casusluyor!

ABD dünyayı, Anonymous da ABD'yi casusluyor!

Uluslararası hacker organizasyonu Anonymous'un Amerikan hükümetinin bilgisayarlarındaki gizli bilgilere erişim sağladığı belirtildi.

Amerikan medyasının FBI'nın bir raporuna dayandırdığı haberlerine göre, Anonymous Aralık 2012'den itibaren Amerikan hükümeti bilgisayarlarındaki verileri çekmeye başladı.  Bazı verilere göre, hackerlar Adobe Systems programındaki bir açıktan faydalandılar.

Siber aktivistlerin özellikle Enerji Bakanlığı çalışanları ve aile bireylerinin kişisel bilgileri ile 4 bin banka hesabına dair bilgileri ele geçirdiği kaydedildi. FBI, hackerlerin halen de gizli bilgilere erişim sağladığını not ediyor.

Bu bilgi ABD'nin küresel casusluk faaliyetlerinin deşifre olması ardından geldi. Aralarında İngiliz The Guardian, Fransız Le Monde ve İspanyol El Mundo gazetelerinin olduğu bir çok Avrupa medyası, NSA'nın milyonlarca telefon görüşmesini dinlediğini ortaya çıkarmıştı.  Bu bilgiler, NSA eski danışmanı Edward Snowden'in sunduğu belgelere dayanıyor. Dinlenenler arasında Almanya Başbakanı Angela Merkel dahil en az 35 ülke liderinin bulunduğu belirtiliyor.